סלט אורז קר עם סלמון

אורז

 

ישנן הרבה שיטות להכין אורז,אחד אחד, דביק , אורז כקדרה, פילאף אוזבקי , מנסף חתן, מקלובה – ההפוכה,ריזוטו והרשימה ארוכה מאוד.

החורף עומד או יותר נכון אמור לעמוד בפתח ואנו לא מרגישים בו , נזכר בגעגועים לתקופה שעשיתי סטאז' ב-"ואדוז",

ואדוץ (Vaduz) היא עיר הבירה של נסיכות ליכטנשטיין. בישראל רבים הוגים את השם כ"ואדוז".

ההרים היו מכוסים ביערות ובתקופה הזאת העלים החליפו גוונים לחום אדום והחלו לנשור .

אני מזמין אתכם למתכון לשלהי הקיץ . בתקווה שהקור והגשם יגיעו במהרה ונהפוך את המטבח למטבח חורפי יותר, כבד, מרקים , נזידים ועוד…

כשאני מכין אורז מהדאגה הפולנית שלי (אין לי שורשים פולניים ) תמיד נשאר לכן יצרתי מנה של מחרת היום שבסיסה הינו סלט קר על בסיס האורז.

האורז הינו וריאציה צמחונית של הפילאף האוזבקי .

 

2 כוסות אורז ארוך

4 כוסות מים רותחים  

5 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים לסרטים קטנים

4 גזרים מגוררים על פומפייה גסה

פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות

1 בצל גדול חתוך לרבעים ומכל רבע ליצור סרטים דקים

1 ראש שלם של שום מפורק אך לא מקולף

2-3 כפות שמן זית מכבישה קרה

מלח, פלפל לבן .

 

שלב ראשון אני מחמם בסיר את השמן מטגן את הבצל היטב עד שהוא שקוף אך עדיין בהיר מוסיף את האורז מערבב קלות.

לאחר שכל גרגירי האורז התאחדו עם השמן והבצל מוסיף את שאר הירקות כולל שיני השום הלא קלופים .

לאחר כ דקה של הקפצה טובה מוסיף את המים הרותחים ממתין 2 דקות לרתיחה מחדש של המים , מכסה .

לאחר כ 7 דקות מערבב עוד פעם את האורז בודק שהקרקעית לא דביקה מכסה את האורז ומנמיך את האש לאש הנמוכה ביותר שיש לי אפשרות לעיתים קרובות מעמיד את הסיר על רשת דו שכבתית .

לאחר כ 15 דקות מכבה את האש לא פותח את המכסה ועוטף את הסיר במגבת מטבח לפחות עוד 10 דקות.

האורז מוכן לאכילה – התענוג העיקרי באורז זה לדוג את שיני השום על קליפתם- לחיצה עם מזלג תגרום לקרם" קונפי " לזנק החוצה מעדן לחובבי השום.

מאורז זה אם נשאר לאחר יום או יומיים, אני מכין את המנה הבאה.

פילה סלמון על מצע של אורז קר  ראו צילום / לקישור לצילום לחצו כאן.

מערבב את האורז עם חצי כוס פטרוזיליה קצוצה מאוד גס (לכוס וחצי אורז מוכן)

מסדר את האורז הקר בכלי הגשה יפה או מהדק ברינג חישוק קטן.

שלב הבא אני לוקח בצל רצוי סגול פורס אותו לרצועות ומטגן בשמן זית כ 3 כפות ,

מוציא את הבצל המטוגן לצלחת ובמחבת החם אני מטגן פילה דג סלמון 2 דקות מכל צד על אש גבוהה.

בגמר הבישול ממליח ומפלפל בשב זה ניתן להוסיף קצת צילי.

מניח את הפילה החם על האורז הקר, מפזר מעל את הבצל המטוגן שהספיק להתקרר קצת ( אני משתדל שהבצל יהי מטוגן טוב חום עם נקודות חריכה פה ושם )

 

מקשט עם המון פטרוזיליה מצרף חצי לימון טרי  ומגיש.

שילוב של קר וחם ביחד עם יין לבן מבעבע צונן מקסים ליום חמסין שמסיים את הקיץ המגעיל שלנו .

לחובבי הכוסברה ניתן להחליף את הפטרוזיליה .

 

שיהיה לכם בתאבון

נראה הרבה עבודה אבל ממש לא, אל תהססו להכין מתכון זה .

 

השף איתן קיזלר

הוסף תגובה