עובדות חיים

במשך הרבה שנים אכלתי, אכלתי ואכלתי עד ששמנתי מאוד וחליתי בכל המחלות המטבוליות האפשריות.

אחרי שסגנון החיים הפרוע, אך המפתה כל- כך הפכו לבלתי אפשריים, למדתי את נושא החיים הבריאים על בוריו.

היום, אני מבשלת הרבה יותר ממה שחשבתי שאפשרי ומתמקדת בעיקר בירקות- טריים או מבושלים קלות, צבעוניים, פריכים ומתובלים היטב.

הבישול שלי הוא בישול מאתגר.

האתגר הוא מהירות וקלות הכנה.

אתגר הוא שבלוטות הטעם שלי ושל בני משפחתי יתלהבו ולא יתמרדו.

האתגר הוא גיוון.

לדעתי, בכל מתכון לבישול ניתן להוסיף/ להחסיר מצרכים, לשנות כמויות ולהתאים לטעמים השונים. תבשיל ירקות ישנה תדמית ויהפוך בקלות למרק אם נוסיף לו יותר מים וכל מרק אהוב יפתיע אותנו אם נוותר על הנוזלים.

את המתכונים מהם אני מבשלת אני מאמצת ממקורות שונים ומשנה אותם לצרכי- יותר בריא, יותר רזה.

 

סלט הקישואים של אמא שלי

3 מנות גדולות יכילו כ- 11/2 מנות חלבון, 1 מנת שמן כ"א

 

6 קישואים/ זוקיני חתוכים לגפרורים או קוביות מבושלים במים רותחים+ 1 כף חומץ* עד שמתרככים לטעמכם.

לסנן את הנוזלים ולהעביר הקישואים לקערה עם:

3 ביצים קשות קלופות וחתוכות לגפרורים או קוביות,

שמיר קצוץ,

מלח ופלפל,

1 גביע 200 מל' יוגורט/ לבן,

1 כף שמן זית.

לערבב הכל ולהגיש קר או בטמפרטורת החדר.

* החומץ שומר שהקישואים לא יתפרקו בזמן הבישול ואינו משפיע על טעמם.

 

במקומות בהם ניתן לוותר על השומן- וברובם אפשר, אני מוותרת.

במקומות בהם יש חמאה- אני ממירה אותה בשמן זית/ קנולה או, כמובן, מוותרת.

באפיה ובחלק מהמקרים גם בבישול, לא ניתן לוותר על כל הסוכר כי הוא עשוי להיות חשוב לתהליך, אבל ניתן 'לכווץ' את כמויות הסוכר מהמתכונים בספרים/ מגזינים ב- 20%-30%.

אמנם שמנת המכילה 38% שומן חיונית להקצפה אבל אם היא לבישול, תספיק זו עם    15%שומן/ שמנת לקפה המכילה 10% שומן ואפילו- חלב רגיל…

שמנת חמוצה הרבה פעמים אפשר להחליף בשמנת חמוצה 9% שומן/ יוגורט 3% / לבן.

 

סלט כרוב אביבי

3 מנות גדולות: 1/2 מנת חלבון, 1 מנת שומן כ"א

 

1 שקית ארוזה כרוב לבן קצוץ

או– 1/2 כרוב קטן חתוך לרצועות בגודל שיכול להיכנס לפה בלי לעשות בושות…

2-3 צנוניות קטנות פרוסות

15-20 עגבניות שרי פרוסות

2 גבעולי סלרי חתוכים קטן

3-4 גבעולי בצל ירוק חתוכים

1כוס רוויון

1 כף שמן זית

2 כפות חומץ תפוחים

2 כפות שאלוט קצוץ*

לערבב הכל ולהגיש קר או בטמפרטורת החדר

* או- 1/2 כף שום קצוץ+ 11/2 כפות בצל קצוץ

 

1 מנה פחמימה= 1 פרוסת לחם או תחליפו

1 מנה חלבון= 1כוס קטנה (180מל') חלב או תחליפו

1 מנה שומן= 1 כפית שמן או תחליפו

בכל המתכונים משתמשים בכוס 240מל'

 

© כל הזכויות שמורות לדנה גל. אין להשתמש בתכנים המילוליים ו/או הויזואליים ללא רשות.

הוסף תגובה