עוגיות שוקולד

עוגיות שוקולד הן טעימות, פשוטות להכנה וניתן להשתמש ברכיבים שיתרמו לערכן התזונתי.
 בהכנת העוגיות, מומלץ להחליף כמחצית מכמות הקמח הלבן בקמח מלא. החלפת הקמח הלבן בקמח מלא מוסיפה לערך התזונתי של העוגיות חלבון וסיבים תזונתיים ובכך הופכות העוגיות  מסתם ממתק לסוג של חטיף בריאות.
ככל שתעלו את אחוז הקמח המלא בעוגיות כך יעלה ערכן הבריאותי, המלצה שלנו היא לא להחליף מעל ל-75% מהקמח הלבן שכן אז יצאו העוגיות קשות מדי.  
המתכון מציע גם לעבוד עם סוכר חום במקום סוכר לבן כדי להוסיף עוד קצת סיבים, מינרלים וויטמינים על פני הלבן.

מצרכים (כ-18 עוגיות)

• 3/4 1 כוסות קמח (מומלץ חצי קמח לבן וחצי קמח מלא)
• 1 ביצה
• 1 חבילה חמאה
•  1/4 1  כוסות סוכר חום
• 1 כוס שוקולד צ 'יפס מריר (רצוי חצי מתוק)
• 1 כוס אגוזי פקאן (לא חובה)
• 2 כפות חלב
• 1 כף תמצית וניל (או 1 שקית)
• 3/4 כפית סודה לשתייה
• 1 כפית מלח

הוראות הכנה:
1.  מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

2. מחממים במיקרו את החמאה כ-45 שניות ובקערת ערבוב גדולה, מערבבים יחד את הסוכר החום, החלב, החמאה המומסת והוניל. ניתן להשתמש במיקסר במהירות בינונית.

3. שוברים את הביצים, מקציפים אותן בכוס (כמו לחביתה), מוסיפים לתערובת וממשיכים לערבב להקציף.

4. לאט לאט מוסיפים פנימה את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים היטב.

5. בסוף מערבבים פנימה את השוקולד צ 'יפס ואגוזי הפקאן.

6. פורסים נייר אפייה על תבנית, יוצרים עוגיות שוקולד שטוחות במרחק של 3 סנטימטרים זו מזו.

7. אופים כ-13 דקות, מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר.

עוגיות שוקולד הולכות מצויין עם קפה, חלב ובכלל …

הגשה נוספת מומלצת עם עוגיות שוקולד צ'יפס היא בשילוב עם גלידת וניל. מגישים צלוחיות גלידת וניל עם עוגיית שוקולד שתקועה בתוך הגלידה מלמעלה. 

הוסף תגובה