עוגת גבינה מהממת… רכה, נימוחה, נושמת..

משפחת העוגות הלבנות היא מטבע הצבעים משפחת האצולה של העוגות, וככזו – גם אחת העתיקות שבהן (הידעתם למשל שהאיזכור ההיסטורי הראשון של עוגת גבינה נעשה עוד ביוון העתיקה, במסמך שתיעד את המשחקים האולימפיים?). המתכון הזה קל ופשוט, ולכן מיועד בראש ובראשונה לכל מי שנרתע עד כה מאפיית עוגות גבינה – בעיקר משום שכבר חווה אותן בעברו כעוגות סתמיות, בצקיות מדי, סדוקות או נפולות. לא תצטערו שניסיתם…

אז ככה:

1. לוקחים שלוש קערות גדולות.

2. מערבבים היטב בקערה הראשונה:

• 50 גרם חמאה
• 3 חלמונים
• ¼ כוס סוכר (50 גרם) 
• ¼1 כוסות קמח
• ½ שקית אבקת אפייה
• גרד מקליפת לימון אחד

3. את הבצק שהתקבל מהדקים היטב לתחתית תבנית עגולה ששומנה במרגרינה.

4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים במשך 15 דקות.

5. מוציאים את התחתית מהתנור ומניחים לה להתקרר.

6. בקערה השניה מקציפים 5 חלבונים תוך כדי הוספה הדרגתית של כוס סוכר (200 גרם) עד לקבלת קציפה יציבה ואוורירית.

7. בקערה השלישית מערבבים:

• 5 חלמונים
• ½ כוס סוכר (100 גרם)
• שקית סוכר וניל
• 750 גרם גבינת 9%
• 5 כפות שטוחות של עמילן תירס (קורנפלור)
• 5 כפות שטוחות של אבקת פודינג וניל

8. אל פנים התערובת מקפלים בעדינות את הקציפה מהקערה השנייה. 

9. יוצקים את התכולה על הבצק האפוי שבתבנית ואופים 45 דקות בחום של 160 מעלות. 

10. מוודאים שהעוגה הזהיבה, מכבים את התנור ומניחים לה להתקרר בתוכו. המהדרין והמפארין רשאים גם לצפות אותה בקצפת משמנת מתוקה.

בפרק הבא:
עוגת תפוחים אלוהית… יפה, עשירה, איכותית…

כל הזכויות שמורות – www.motiargaman.com

הוסף תגובה