עוגת הגבינה האולטימטיבית לשבועות

העוגה המוסברת כאן – היא עוגה האהובה במיוחד על ילדים.  הכנתי אותה עם ילדי, וכעת אני מכינה אותה עם נכדותי…

והכיף בה – תוך דקות ספורות יש עוגה טעימה  שכולם אוהבים!

החומרים הנדרשים:

100 גרם פתי-בר + כחצי כוס חלב

 

500 גרם גבינה (5% )

חבילה אחת (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס חלב

4 כפות סוכר

חבילה אחת שוקולד מריר טוב (100 גרם)

1 קרלו שוקולד   או מעדן שוקולד אחר

מגש מלבני מאורך, בערך באורך 30 ס"מ,

צלחת  מרק  שטוחה

קערה גדולה

קערית מרק המתאימה למיקרוגל, או שניתן לשים אותה בתוך מחבת מים חמים – אם אין מיקרוגל.

כף,  כפית

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. שמים חצי כוס חלב בצלחת המרק.
  2. טובלים בתוך החלב מספר פתי בר, ומסדרים אותם –  זוגות פתי-בר,  אחד ליד השני –  על-גבי הצלחת.  כאשר מגיעים לקצה הצלחת – ואין מקום לפתי-בר שלם – חותכים חצאים, טובלים אותם ומסיימים את השורה.
  3. שמים בקערה הגדולה:  את הגבינה, אינסטנט פודינג וניל  הסוכר  וחצי כוס חלב.   מערבבים היטב  עד שמתקבל קרם חלק (וטעים…)
  4. שמים את  כל  הקרם בערמות,  מעל קו החיבור של הפתי-בר, לכל אורך המגש. לא מיישרים!!!
  5. טובלים שוב זוגות פתי-בר,   ומסדרים בעזרתם מבנה משולש, המכסה את הגבינה: שמים שוב את הצד הצר בבסיס המשולש, ומצמידים אותם היטב בקודקוד המשולש.  שוב – משלימים בחצאים, אם צריך.
  6. ממיסים בקערית הקטנה את השוקולד היטב:מחממים  במשך כדקה  במיקרוגל,  או בקערית בתוך מחבת עם מים על האש (שאמא תעזור כאן!!!!).  מוציאים בזהירות את הכלי החם: בודקים אם השוקולד התרכך. אם לא – מוסיפים עוד מספר שניות, עד שהשוקולד רך לגמרי   מוסיפים את הקרלו שוקולד, ומערבבים היטב עד קבלת קרם חלק.
  7. מצפים את המשולש:   שמים כפית אחר כפית על-גבי הביסקויטים – מתחילים מלמעלה: סוגרים קודם כל את הקודקודים.  מורחים את השוקולד ע"ג הביסקויטים.
  8. שמים במקרר למשך מספר שעות – להתייצבות המילוי.   אם ממהרים – שמים במקפיא למשך כשעה.
  9. ניתן לשמור במקרר מספר ימים (אם נשאר בכלל…)

 

בתאבון 🙂

הוסף תגובה