עוגת שוקולד חמה

רכיבים
חומרים לתבנית ביתית בקוטר 26 ס"מ:
250 גר' שוקולד מריר
250 גר' חמאה
300 גר' סוכר
6 ביצים
1 כפית תמצית וניל
120 גר' קמח (לפסח – 1 כוס קמח מצה, 1/2 כוס קמח תפו"א)
לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה 
יש להמיס את השוקולד המריר למשך 2 דקות במיקרוגל. לאחריו יש להמיס את החמאה למשך דקה במיקרוגל וליצוק לקערת השוקולד המומס ולערבב עד קבלת עיסה אחידה.
יש להקציף את הביצים, הסוכר והווניל במהירות גבוהה במיקסר במשך 4 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
את השוקולד והחמאה יש לקפל פנימה לתערובת התפוחה של הביצים המוקצפות ולאחר מכן לסנן פנימה את הקמח ולהמשיך בתנועות קיפול בעזרת מרית עד קבלת מירקם אחיד.
 דגשי אפייה: יש לרפד בנייר אפייה את התבנית וליצוק את התערובת לתוכה. יש לאפות בטמפ' 360F מעלות במשך 40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
ציפוי: יש להמתין שהעוגה תתקרר ולהכניסה למקרר למשך שעה. את הציפוי מכינים באופן הבא: מחממים את השמנת עד כמעט רתיחה (80%) ויוצקים לתוך קערה שבתוכה השוקולד, שבור לקוביות. מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד וקבלת תערובת חלקה.
משהים למשך 30 דקות בטמפ' החדר את הציפוי ומשתמשים בו באופן הבא: הופכים את העוגה כך שהחלק הגבוה הופך להיות הבסיס. מניחים אותה ע"ג רשת כשמתחת ישנה תבנית אפייה. בעזרת מצקת יוצקים את הציפוי מסביב לעוגה עד שהעוגה מכוסה בדפנות ובחלקה הגבוה. את שארית הציפוי שבתבנית מחזירים לקערת הציפוי ושומרים במקרר
למתכונים נספים:בקרו באתר http://www.laisrael.net

הוסף תגובה