פשטידת קישואים ובטטה

פשטידת קישואים ובטטה (ללא מוצרי חלב)
מידי פעם אני נהנת לאלתר מתכונים שיתאימו לצרכי תזונתי, ויש הצלחות – אז אני משתפת.
השתדלתי שהכמויות וההסברים יהיו מדוייקים, אבל אצל כל אחד בינוני זו מידה יחסית
למה שנראה לו כבינוני, אז אתכם הסליחה אם זה לא יהיה מדוייק אבל גם עם ה"בערך"
זה יצליח.

פשטידה זו אינה מכילה מוצרי חלב ורק כמות קטנה של קמח כוסמין אורגני.*

החומרים:
7 – 8 קישואים בינוננים
1 בטטה בינונית (בערך 200 גר')
1/2 כוס שמיר קצוץ דק
4 ביצים
4 כפות קמח כוסמין

 

1/4 כוס שמן זית בכבישה קרה
מעט מלח אטלנטי

אופן הכנה:
משפשפים ושוטפים את הקישואים (לא מקלפים) קוטמים כמובן את הקצוות
ומגררים על מגררת גסה.
הקישואים מגירים הרבה מים. לוקחים חופן בכפות הידיים וסוחטים מחוץ לקערה.
ממשיכים עוד ועוד עד שהנוזלים נסחטו.
עכשיו ממשיכים ומגררים את הבטטה ללא קליפתה ומוסיפים לקישואים.
מוסיפים את השמיר הקצוץ, הביצים – אחת אחת, לתערובת יפה ואחידה.
להמשיך ולהוסיף את הקמח, כף אחרי כף לתערובת כנ"ל ולבסוף לבחוש את השמן
יפה פנימה – ומלח- ממש מעט, כי הטעמים הטבעיים עשירים מאוד.

מחממים תנור מראש (אפשר גם בטוסטר אובן)
יוצקים לתבנית 30X40 או שתים של 15X20
(אין צורך לשמן את התבנית.אפשר גם במגשיות אלומיניום.)
אופים 50 – 40 דק' עד שהפשטידה משחימה ותפוחה וריחה ממלא את חלל הבית.
בתיאבון.
(לנשנש אותה ישר מהתבנית עם כפית – תענוג)

הכוסמין אינו קרוב משפחה של הכוסמת. הוא סוג של דגן עשיר בחלבון וסיבים *
תזונתיים. תכולת הגלוטן בו פחותה ולכן הוא פחות אלרגני.

הוסף תגובה