קוקטיילים נהדרים וקלים לשדרוג מסיבות קיץ !

הקיץ , הקיץ , הקיץ ..
אני כל כך אוהבת את הקיץ.
קיץ ומסיבות ממש הולכים יד ביד ומה יותר כיף מלצרף למסיבה גם קצת אלכוהול בקוקטיילים קייצים וקלילים.

אז אם אתן מארגנות מסיבת רווקות ובמקום לשתות יין מרדים אתן רוצות להכין קוקטייל קליל בלי הרבה אלכוהול שכל הבנות תוכלנה להנות ממנו ולשמור על ראש טוב… ואם אתם מזמינים חברים ליום הולדת או מסיבה אליכם הביתה לערב של צחוק וכיף ביחד – אני מזמינה אתכם להציץ בכתבה הבאה ולהפתיע את המוזמנים / מוזמנות בקוקטייל 1 או 2 לפי טעמכם.

קפריניה :
0.5 ק"ג סוכר מומס במעט מים חמים
1 בקבוק וודקה
1 בקבוק טריפל סק
0.25-0.5 בקבוק כהל
1 ק"ג למונים סחוטים
1 ק"ג לימונים חתוכים לרבעים
צרור נענע
0.5 תרכיז פריגת לימון (גדול)
הרבה קרח
* לערבב הכל. לתקן לפי הטעם.

מתכון לסנגריה אמיתית :
1 בקבוק של יין אדום
1/2 בקבוק של מיץ תפוזים
1/4 בקבוק יין שרי (ספרדי)
פלחי תפוזים
פלחי לימון
ניתן לחזק עם וודקה
* מוזגים את כל המרכיבים לקערה עם קרח ושותים בכיף.

סנגריה משודרגת :
אל תוך קערה יש לחתוך:
תפוזים, שזיפים, דובדבנים ללא גרעינים, אפרסקים, תפוחים,אגסים (או לבחור רק חלק מן הפירות)בקבוק יין אדום.
שליש בקבוק ליקר תפוזים ,טריפל סק או עדיף קוונטרו שהוא מוצר איכותי יותר,
חצי ליטר של ספרייט או גינגר אייל או שמפנייה (כל אחד יתקבל לטעם אחר כולם מוצלחים).
* אפשר להוסיף סירופ פירות או ליקר פירותי אחר כ 200 – מ"ל.

מוחיטו :
60 מ"ל רום בהיר (בד"כ לבן )

 

בערך כפית סוכר 
30 מ"ל מיץ ליים (יש אפילו טריים ויפים)
עלי נענע (מלוא החופן).

כותשים את עלי הנענע יחד עם הסוכר בשייקר (בעזרת עלי). מקפידים לא לרסק את העסק לגמרי אלא פשוט למצות את הנענע ולהמיס את הסוכר. אם העסק יבש מדי אפשר להוסיף טיפה מהליים. מוסיפים את הרום ושאר הליים עם קרח ומנערים היטב. מסננים לכוס גבוהה שבה כמה קוביות קרח ונענע חדשה ויפה ומשלימים בסודה. 

הצעות יעול: להוסיף לשלב המעיכות גם פלחים שלמים של ליים או אפילו לימון כולל הקליפה.
חשוב נוסף: הרום בעצם יקבע את טיב הקוקטיל אז לא כדאי לחפף פה. הוואנה קלאב, בקרדי, קפטין מורגן יעשו עבודה טובה.

קוקטל מנגו – אפרסק :
מכניסים לבלנדר מנגו בשל עם או בלי אפרסק קלוף . את הרסק המיצי הזה מכניסים לקירור ארוך במקרר (כמה שעות טובות). ממש לפני ההגשה מערבבים את כמות הפרי הנ"ל בכמות שווה של המוסקטו המבעבע קלות והטיפה מתקתק של יקבי רמה"ג ובוחשים בעדינות.

וזהו…מאד קיצי, סופר פשוט להכנה כקוקטייל להמונים ודי מפתיע בזכות השילוב של היין עם הפרי.
* אם צריך תיגבור אלכוהולי תמיד ניתן להוסיף מעט שנאפס אפרסק אבל כדאי לא להיסחף עם זה.

מרגריטה פסיפלורה :
לקוקטייל אחד 
(ליותר פשוט להכפיל ולשמור על היחסים ).
מנה טקילה בהירה
1/2 מנה קואנטרו (או טריפל סק איכותי)
2 מנות מיץ פסיפלורה
1/2 מנה סירופ פסיפלורה (מונין וכו`)
דש מיץ לימון טרי
*טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר עם קרח לקבלת מרקם ברד אחיד. 

המלצה: קירור מראש של כל הרכיבים יועיל להגעה למרקם ברדי (הקרח לא יתחמם). כדאי להקפיד (וזה כבר תלוי גם באיכות המיקסר) לא לטחון יותר מדי כיון שבבית קל לפספס את נקודת הברד ולקבל קוקטייל מיימי מדי.

ולסיום עוד כמה קטנים וקלים:

שייקים מפירות קפואים על בסיס טבעי – להקפיא לפני המסיבה פרות כמו : אבטיח , מלון, אננס. להכניס את הפרי הקפוא לבלנדר ולהוסיף לו ארטיק Artic – ליקר וודקה איטלקי הנמכר בטעמי פירות שונים: מלון, אפרסק, קוקוס ועוד.
וודקה + אבטיח יוצא מעולה !

השילוב המועדף ביותר עלי הוא ארטיק מלון עם מיץ תפוזים טבעי. אפשר להוסיף את הארטיק גם לסלט פירות.

נחשי גומי בוודקה:
קונים בחנות ממתקים נחשי גומי, מניחים אותם בתוך תבנית. את הנחשים מכסים לגמרה בוודקה ומכניסים לשעתיים ( לפני המסיבה ) למקפיא. להפריד בתום השעתיים את הוודקה מהנחשים ( לא להשאיר אותם צפים בוודקה בהגשה כי הם יהיו ספוגי אלכוהול ומגעילים ). הוודקה תהיה טעימה ואפשר לשתות אותה עם הקוקטלים או עם רד בול, XL וכד`. ואת הנחשים זוללים בכיף !

* לכתבה נעזרתי בבנות ממסיבות ובפורום קוקטלים ואלכוהול " על השולחן "
http://www.hashulchan.co.il/Index.asp?CategoryID=118&Page=

מוגש בהמון אהבה קייצית
להעשרת הערב ומסיבה בטעמים חדשים
לימור בנדל
לערב בלתי נשכח: www.partylim.com 

הוסף תגובה