שאוורמה בנדורה הלהיט החם שמציג שאוורמה על גחלים

החזון שלהם היה להקים רשת מסעדות שווארמה אוטנטית, תוך דגש על חדשנות בתחום ההכנה וההגשת המנות, עיצוב ואווירה שונים, תפעול פשוט וחסכוני, דגש על עלויות הקמה נמוכות ביחס לתחום המזון.

ומאז עולם השווארמות הולך ומעצים, למי שעוד לא הכיר, הכירו הכירו את רשת בנדורה, שווארמה על גחלים, רשת השווארמות שעושה גלים.

בנדורה שחקן חדש בתחום מסעדות ודוכני השווארמה בארץ, הרעיון להכניס לתחום רעננות וחדשנות שלא נראו עד כה.

בנדורה משלבת מספר אלמנטים פורצי דרך בתחום, מכשיר שווארמה בתצוגה אופקית ופרונטלית ישירות ללקוח/לרחוב, השווארמה ניצלת בצורה מסורתית על גריל פחמים ובולי עץ מיוחדים , אשר מעניקים לבשר השווארמה ארומה וטעמים אותנטיים. בבנדורה מגישים שווארמה פרגיות ושווארמה מבשר עגל צעיר מובחר. הבשרים בבנדורה עוברים תהליך תיבול מסורתי, תהליך זה גורם לבשר להיות רך, עסיסי ובעל טעם עוצמתי אשר מגיע מהבישול על הפחמים. כשמוסיפים לכל זה מבחר לחמים טריים שנאפים במקום ומוגשים חמים ללקוח, רטבים וסלטים מיוחדים המתאימים ומשלימים את טעמו המיוחד של בשר השווארמה,  מקבלים מוצר מנצח ובעל חיות .

לרשת בנדורה יפתחו עשרות סניפים בשנת 2015 ברחבי ישראל

האווירה בבנדורה חמה ומיוחדת, מוזיקה ים תיכונית ערבית מתנגנת ברקע, עיצוב פשוט שמשלב את חומרי הגלם בהם אנו משתמשים ביום יום כגון ערמות של עגבניות, פלפלים חרפים, בצלים, חצילים ,צנצנות של חמוצי הבית, קופסאות טחינה ,תבלינים, שקי פחמים ובולי עץ, קומבי סטים ותצוגת  אפיית לחמים, ריצוף וחיפוי קירות בצבעים חמים תוך שילוב עדין של אלמנטים ים תיכוניים  להשלמת האווירה.

 

 למה דווקא שווארמה?

מאכל  יום יומי, עממי ואהוב על הקהל הישראלי, מחזיק ב25% מתחום המזון המהיר

קהל לקוחות רחב צעירים, משפחות, מבוגרים, נשים, גברים וילדים אוהבים את המוצר

תחום שקיים שנים רבות וחלק מהDNA של הציבור הישראלי , בעל ביקושים גבוהים

תחום מסורתי ללא חידושים ופיתוחים בשנים האחרונות

תחום אשר לוקה בחסר בנושא חוויה, אווירה ונראות

מעט שחקנים בתחום הרשתות בפריסה ארצית רחבה

עלות הקמת סניף נמוכה ביחס לתחום המסעדנות

מכוון לקהל יעד המחפש השקעה נמוכה, עד 400 אלף שח (מתאים למודל הקבוצה שלנו – צמיחה מהירה)

 

ערכים:

חדשנות

טריות

טעמים עזים

תצוגה  ייחודית

עיצוב ואווירה

 

לקוחות: הגדרת שוק היעד וגודלו, פילוח השוק

קהל הלקוחות הפוטנציאלי בענף כולל למעשה את כלל האוכלוסייה, בהתאם למספר פילוחים:

·      צורך – בעיקר כמענה למזון מהיר ופשוט וזול. (צורך בסיסי)

·      גיל – אחוז גבוה מלקוחות הפלאפל מאופיין בגילאים צעירים יחסית של 12-30.

·      איזור גיאוגרפי – מרבית לקוחות דוכני השווארמה/הפלאפל ממוקמים בסביבה הקרובה לדוכן. חשוב שנכיר בעובדה זו כשמחפשים מיקומים.

·      קיימים דוכנים בעלי מוניטין שישנם לקוחות המוכנים לסוע במיוחד מרחקים גדולים לצורך אכילה בהם.

·      הענף מאופיין בנאמנות לקוחות ובלקוחות חוזרים לדוכנים מוצלחים,לכן חשוב מאד לעניק ללקוח חוויה חדשה ומקיפה, בטעם המוצר, טריות, שירות, מחיר ואווירה.

 

 

השוק:

 

השווארמה ,הפלאפל הפיצה הם מוצרי המזון המהיר הפופולאריים במדינה – 48 אחוז מאוכלי המזון המהיר מעדיפים פלאפל ושווארמה ואת הפיצה אוכלים 47 אחוז -ההמבורגר, למרות יחסי הציבור המאסיביים, זכה רק ל- 39 אחוז.

הפופולאריות של הפלאפל, השווארמה והפיצה בולטת אף יותר על רקע העובדה שבארבע השנים האחרונות חלה עלייה של 50 אחוז בשיעור האכילה של מזון מהיר. בסקר דומה שערך "מכון ברנדמן" בשנת 1999 טענו 51 אחוז מהישראלים, כי הם אוכלים מזון מהיר לפחות פעם בשנה – לעומת 76 אחוז היום.

 

מאפייני השוק של בנדורה

התחרות בענף קשה מאוד ונובעת משני מקורות עיקריים:

·      דוכני שווארמה שונים הממוקמים בסביבה גיאוגרפית קרובה, או מרוחקים יותר, אך בעלי מוניטין.

·      מזון מהיר מסוגים אחרים, בסביבה הגיאוגרפית הקרובה.

·      סף כניסה נמוך – התחום אינו דורש ידע מקצועי רב, והרווחיות הגולמית בו גבוהה מאד.

·      שעורי סגירה גבוהים – בשל סף הכניסה הנמוך, הענף מאופיין בשיעורי פתיחה וסגירה גבוהים. אחת הסיבות היא תדמית הענף ככזה שניתן להרוויח בו כסף רב במהירות.

·      בשנים האחרונות החריפה תחרות המחירים בשוק, דבר אשר הביא לירידת מחירי השווארמה והפלאפל. כיום מחירי מנות הפלאפל הנמכרות בארץ נעים בין 8-12 ש"ח כולל מע"מ. המחירים הינם ממוצעים לכל הארץ, ואין הבחנה ברורה בין הערים השונות בטווח המחירים.

הפלטפורמה של בנדורה הנה רחבה ואיכותית עם קונספט חדשני ומעניין.

 

 

הוסף תגובה