שבעה מתכונים לשבועות

שבעה מתכונים לשבועות

אני מוצאת שלפני כל חג כמעט אני מכריזה שהוא, הוא, החג הכי אהוב עלי. אבל, חג השבועות הוא באמת החג הכי אהוב עלי, פשוט כי יום ההולדת שלי בסביבה.

השנה יום ההולדת שלי "נופל" בדיוק בשבועות, כך שיוצא שאני דווקא מפסידה.

ארוחת החג וארוחת יום ההולדת אוחדו. כך אני אקבל ארוחה אחת אצל אמא שלי במקום שתיים: ארוחה חלבית מופלאה לשבועות ועוד ארוחת יומולדת מופלאה המורכבת מהמאכלים הכי אהובים עלי.

נתנחם בשישה מתכונים למעדנים שיהיו, או לא יהיו, בארוחה. והשביעי? מתכון להמבורגר ביתי מוצלח – לטובת היום שאחרי.

מתכון מספר 1: בויקוס

מאפה בלקני שיש לו גרסאות רבות – זו הגרסא של אמא שלי, בשלנית ממוצא מצרי שנישאה לבולגרי.

3 כוסות קמח

שקית אבקת אפיה

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

250 גר' גבינה לבנה 5%

150 גר' גבינה צהובה מגוררת ("עמק")

כפית מלח

 

לשים את כל החומרים במיקסר או בידיים, עד שמתקבל גוש בצק, מחלקים אותו ל-8 כדורים.

מרדדים כל כדור, על משטח מקומח, לעיגול. מחלקים כל עיגול ל-8 משולשים (כמו פרוסות של פיצה), מגלגלים כל משולש לצורת "קרואסון" קטן.

אופים בתבנית מרופדת בניר אפיה, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס. לאפות כ-15 דק' או עד שהבויקוס מזהיבים.

לאכול מיד!!

אם לא חיסלתם את כל הכמות, ניתן להקפיא, ואחרי ההפשרה לחמם קצת בתנור.

מתכון מספר 2: פאי גבינה ועגבניות שרי

אני אוספת באדיקות את חוברות מתכוני שבועות ש"תנובה" מוציאה. המתכון לפשטידה הזו יצא מאחת החוברות והתנחל אצלנו במטבח.

חומרי הבצק:

100 גר' חמאה מלוחה

2 חלמונים

רבע כוס חלב

כוס וחצי קמח

 

חומרי המילוי:

100 גר' קשקבל מגורד

250 גר' גבינה לבנה (לא פחות מ-5%)

3 ביצים

2 כפות רוטב פסטו

50 גר' גבינת עמק מגורד

300 גר' עגבניות שרי חצויות

 

מערבבים במעבד מזון את מרכיבי הבצק. מהדקים אותו בעזרת הידיים לתחתית ולדפנות של תבנית קפיצית או תבנית פאי.. מפזרים קשקבל על הבצק.

מערבבים במעבד המזון את הגבינה הלבנה, הביצים והפסטו ומשטחים בתבנית. מפזרים מעל גבינת עמק, מכסים בצפיפות בחצאי העגבניות (הצד השטוח כלפי מטה).

אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס.

 

מתכון מספר 3: פשטידת בצל

את המתכון לפשטידה הזו, ממש בניתי בעצמי, אין סיכוי שהיא תצא גרועה ואכן היא מצליחה תמיד. היא הפכה למנה שאני מביאה לארוחות המשפחתיות.

 

בצק:

במעבד מזון מערבבים:

100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כפית סוכר

1/4 כפית מלח

עד לקבלת מחית חלקה.

מוסיפים:

כוס קמח תופח וממשיכים לערבב עד שנוצרים פירורי בצק. מוסיפים רבע כוס מים קרים וממשיכים לערבב. ייווצר גוש בצק. משטחים אותו בידיים, בתבנית קפיצית קוטר 26

ומכניסים למקרר שיישמר קר.

 

מלית:

ממיסים 50 גר' חמאה במחבת, מזהיבים 6 בצלים גדולים שנקצצו במעבד מזון

מקררים מעט ומוסיפים:

שמנת לבישול 15%,

3 ביצים שלמות,

כ-200 גר' גבינות קשות מגורדות רצוי פיקנטיות

1/4 כפית אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעמכם

מערבבים את המלית ומשטחים על הבצק, מפזרים מעל גבינת עמק מגוררת.

אופים, בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס, 35-45 דקות – עד שהיא מתגבשת (להכניס קיסם).

 

מתכון מספר 4: פשטידת תירס

שקית גרגרי תירס קפוא (800 גר') מופשר

5 ביצים

500 גר' גבינות מכל הסוגים (לבנה, קוטג', צהובה, קשקבל וכו') גם שאריות.

50 גר' חמאה

3 כפות קמח

כוס חלב

מלח,

פלפל שחור (לא חובה)

פרוסות גבינה עמק

מעט פירורי לחם

מעט חמאה לשימון התבנית

 

אופן ההכנה:

מכינים רוטב בשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש קטנה, נזהרים שלא תשחים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לקבלת מעין משחה, מוסיפים את החלב בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. לא 
נוטשים את הסיר לרגע. מניחים לרוטב להתקרר מעט.

תהליך הכנת הבשמל דורש מעט מיומנות, אבל ההשקעה כדאית, בשמל הוא רוטב בסיסי וטעים למגוון פשטידות ופסטות.

בקערה גדולה מערבבים את התירס, הגבינות, הביצים וכ-2/3 מהבשמל.

משמנים תבנית פיירקס (30 ס"מ * 40 ס"מ) גדולה בחמאה, מפזרים מעט פירורי לחם (כ-2 כפות), מעבירים את התערובת לתבנית, מעליה משטחים את הבשמל שנותר. מפזרים מעט פירורי לחם ומסדרים
ריבועי גבינת עמק. אופים 30-40 דק' (עד שהציפוי מזהיב והתוך מתמצק) בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס.

 

מתכון מספר 5: סלט פירות, שמנת מתוקה ומרשמלו

מכונה גם "אמברוזיה" – מזון האלים. אני לא יודעת מה מהיר יותר, הכנתו או חיסולו.

המצרכים:

מיכל 250 מ"ל שמנת מתוקה – אפשר לבחור בשמנת מופחתת שומן 10%

שקית מרשמלו חתוכים לרבעים

קופסת שימורי קוקטייל פירות (המלצה אישית להחליף את השימורים בפרות טריים חתוכים לקוביות קטנות: 2 תפוחים, 2 אפרסקים, 2 בננות, 200 גר' תותים – כל שילוב שתאהבו יעבוד)

מערבבים את כל המרכיבים בקערה, משהים אותו לכמה שעות במקרר, למיזוג טוב של הטעמים.

 

מתכון מספר 6: פרפה אגוזים ושוקולד לבן

אמנם אין כאן טיפת גבינה, אבל זה קינוח טעים ולבן – נראה לי שזה מספיק.

חומרים:

200 גרם אגוזי מלך

3/4 כוס סוכר לבן

130 גרם חמאה רכה

200 גרם שוקולד לבן

מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

בסיס הפרפה: טוחנים את האגוזים במעבד מזון, מוסיפים 30 גר' חמאה ו-1/2 כוס סוכר וממשיכים לערבב לעיסה אחידה.

משטחים בתבנית מלבנית (20*30 ס"מ לערך), אופים 15 דק בחום של 175 מעלות צלזיוס ומצננים.

ממיסים את השוקולד, 100 גר' חמאה ו-1/4 כוס סוכר בסיר ומצננים, מקציפים את השמנת ומערבבים עם השוקולד בתנועות קיפול. שופכים לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים עד שהשוקולד מתקשה. חותכים לריבועים של 2 ס"מ*2 ס"מ, מומלץ לטבול את הסכין במים חמים לפני כל חיתוך, להשגת חיתוך נקי וישר.

מתאים מאד להגשה עם פירות אדומים חמצמצים.

 

מתכון מספר 7: המבורגר ביתי

מביך כמה שהפטנט פשוט. למדתי אותו מצחי בוקששטר, ולכל המקנאים: לא, אני לא מכירה אותו אישית. חבל.

נתחיל בפאנץ' ליין – לתערובת הבשר מכניסים בצל קצוץ שכבר טוגן מראש. זהו

אם כך:

ל-5 קציצות חביבות:

חצי קילו בשר בקר טרי איכותי – שנטחן מול עיניכם הבוחנות

בצל גדול קצוץ ומטוגן

מלח ופלפל שחור טרי – לפי הטעם.

מערבבים את החומרים, ויוצרים חמישה המבורגרים. אפשר להיעזר ברינגים (טבעות מתכת) כדי ליצור קציצה מושלמת.

טעים פחד ועובר אפילו ביקורת של ילדים שונאי בצל.

עוד מתכונים, שמתאימים במיוחד לילדים (ולהורים שלהם) תוכלו למצוא באתר שלי "אחר צהריים קסום עם הילדים". באתר עוד הרבה רעיונות פשוטים ומקוריים לפעילויות לילדים ולהורים בבית ובחוץ ומאמרים בנושא גידול ילדים. הכל חינם.

הוסף תגובה