שיבולת שועל עם יוגורט – ללא בישול וללא תוספת סוכר

שיבולת שועל היא דגן מאוד בריא ומשביע שאפשר להשתמש בו בדרכים שונות ומגוונות- למשל להכנה של דייסות, כתוספת למרקים ופשטידות ועוד.

בימי החורף הקרים דייסת שיבולת שועל חמה היא פתרון מאוד בריא ומשביע גם לילדים וגם למבוגרים.

בימי הקיץ – בדרך כלל יש העדפה ברורה לאכול משהו קר, ולא מתחשק לאכול (וגם לא להכין) דייסה חמה.

אז איך בכל זאת נאכל שיבולת שועל בחודשי הקיץ?

המתכון הבא הוא מתכון לשיבולת שועל עם יוגורט – שאפשר להכין במהירות ללא צורך בבישול.

המתכון הזה הוא מצויין גם לימי החורף, כשאין זמן לבשל, או כשרוצים לקחת צידה לדרך לילדים. אפשר להכין אותו אפילו לילה מראש ולשמור במקרר. 

המצרכים הדרושים להכנה:
– 1 גביע אשל
– 10 כפות של שיבולת שועל להכנה מהירה (קוואקר דק)
– 2 בננות בשלות
– חצי כוס צימוקים

לערבב את כל המצרכים ולחכות כ-10 דקות.

 

– אפשר להוסיף גם פירות יבשים אחרים – כמו חמוציות, תמרים או משמשים חתוכים לחתיכות קטנות, ואגוזים למיניהם. למי שבכל זאת אוהב מתוק – אפשר להוסיף כף סוכר או להחליף את האשל ביוגורט מתוק (במקום הסוכר אפשר להמתיק גם עם כף דבש או סילאן). אפשר גם לגוון עם הפירות שמוסיפים – להוסיף תותים בעונה, תפוח חתוך לקוביות ועוד.

אם מכינים את המנה לילדים קטנים, אין להוסיף אגוזים (בגלל סכנת חנק). אם בכל זאת רוצים להוסיף אגוזים – ניתן לטחון אותם מראש, או להוסיף ממרח אגוזים כלשהו במקום. אפשר גם לטחון את כל המנה בבלנדר כך שתתקבל עיסה חלקה.

התוספת של שיבולת השועל לאשל (או ליוגורט), מעשירה מאוד מבחינה תזונתית – ומתקבלת ארוחה מאוד משביע וטעימה – אפשר להגיש את המנה לארוחת בוקר, או ערב, או כארוחת ביניים משביעה.

הכנה מהנה ובתאבון! 🙂

הוסף תגובה