6 טיפים לתמלול ראיון מוצלח

6 טיפים לתמלול ראיון מוצלח

תמלול מוצלח מתחיל בהקפדה על הפרטים הקטנים, בשימוש באמצעים טכנולוגיים מתאימים, בדיוק בשפה המקצועית ובתיעוד של כל שניה. לאחר מכן, צריך לבצע גם תהליך בקרת איכות ולדאוג לתמלול במספר העתקים שונים

אפשרות אחרת היא לתמלל ראיונות כדי להפוך שיחה מוקלטת לראיה בבית משפט, בעוד אפשרות אחרת היא להשתמש בה לצרכים אקדמיים. בנוסף, יש ראיונות שעוברים תמלול לצרכי עיתונאות, תקשורת או לצרכים פרטיים. אבל לא משנה מה מטרת התמלול, יש כללי מפתח שחייבים להקפיד עליהם.

1. הקפדה על הפרטים הקטנים

הכי חשוב לבצע תמלול ראיונות תוך הקפדה על כל פרט קטן. פרטים קטנים יכולים להיות הפוגה בשיחה, אנחה או רעשי רקע שקשורים אל השיחה ומשפיעים על התוכן שלה. כאן גם נמדד ההבדל בין בעלי מקצוע מנוסים שיכולים לשים לב לדברים האלה, לבין כאלה שאין להם את הניסיון הנדרש ולכן גם התמלול שהם מבצעים יהיה הרבה פחות מוצלח.

2. שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים

יש כיום מגוון רחב של כלים טכנולוגיים שבהם אפשר להשתמש על מנת להרים את הרמה. בעזרת אמצעים טכנולוגיים מן הסוג הזה ניתן לשמוע טוב יותר מה אומר כל צד בראיון, לדאוג להעביר את המסר במלואו ואף לבצע תיקונים תוך כדי התמלול וההקלדה. כאן, הסוד הוא לשלב את האמצעים הטכנולוגיים גם בהקלטה עצמה.

3. דיוק בשימוש במונחים מקצועיים ובמושגים

יש ראיונות שהתמלול שלהם תלוי באופן שבו משתמשים במונחים מקצועיים ובמושגים שונים. על מנת להפיק את מלוא התועלת מראיונות כאלה, צריך להשתמש בכמה שיותר מונחים מקצועיים רלוונטיים. אם לא מכירים את המונחים האלה, התמלול עלול להיות לא מספיק מדויק. במקרים קיצוניים, שימוש במושגים לא מתאימים או לא קשורים אף משנה את המשמעות של תוכן השיחה המתומללת.

4. תיעוד של כל שניה בראיון

תמלול ראיון בצורה מקצועית כולל תיעוד מספרי של כל שניה ושניה. כאן המטרה היא לא רק לוודא שבוצע על פי מהלך השיחה, אלא גם לאפשר לאחר מכן חזרה אל נקודות מפתח בראיון כדי להבהיר אותן. בפועל, זה בדיוק מה שקורה כאשר מבצעים תמלול ראיונות לצרכים משפטיים, עיתונאיים ועוד.

5. בקרת איכות

כדאי להקפיד על תהליך תמלול ראיון שמגלם בתוכו שלב של בקרת איכות. מטרת השלב הזה היא לוודא שכל הפרטים בראיון הועברו לכתב ושמי שביצע אותו לא שכח שום דבר. באמצעות בקרת איכות גם ניתן לתקן את התמלול עוד לפני שמישהו מקצועי נחשף אליו.

6. העתקים שונים

הדברים הקטנים עושים הבדל גדול. כאן הדוגמא הכי טובה היא ראיון שהשקיעו זמן ומשאבים כדי לתמלל אותו, אך שכחו להדפיס אותו בהעתקים שונים וגם לא השאירו שום סוג של גיבוי. אז במקרים כאלה כל העבודה יורדת לטמיון ולעיתים גם אין מספיק זמן בשביל לבצע אותה שוב. עם זאת, הפתרון הוא להדפיס כל סוג של תמלול בכמה העתקים. כמו כן, צריך לדאוג לגיבוי קשיח ולגיבוי בענן ולמסור את פרטי הגישה רק לגורמים מורשים ומוסמכים.

הוסף תגובה