לזניית תרד וריקוטה עם רוטב רוקפור ושמנת

הלזנייה היא אחת המנות האהובות על כולם , היא מתאימה לכל מצב ואירוע ורבים מחפשים מתכונים טעימים ואייכותיים להכנת לזנייה , אז הבאנו בשבילכם מתכון איכותי וטעים להכנת לזנית תרד וריקוטה עם רוטב רוקפור ושמנת ישר מבית השף! אז קראו, והתחילו בהכנת הלזניה הטעימה ביותר בארץ! 

 

מצרכים:

 

 1 חבילת עלי לזניה יבשה

  1.5 חבילות תרד קפוא

  8 שיני שום קצוצות

  250 גר' גבינת ריקוטה או אורדה  

100 גר' גבינת פטה מפוררת

  100 גר' מוצרלה מגוררת

  50 גר' גבינת רוקפור מגוררת  

1 מיכל שמנת מתוקה

 1/2 כוס חלב  

מעט אגוז מוסקט מגורר  

מלח, פלפל   שמן זית  

 

אופן הכנה:

 

1. מפשירים את התרד במסננת וסוחטים את רוב המים. 
2. במחבת מחממים שמן זית, מטגנים את רוב השום כדקה, מוסיפים את התרד, מתבלים ומערבבים.
3. מטגנים על אש נמוכה במשך 5-4 דקות, מסירים מהאש ומקררים.
4. מערבבים בקערה את גבינות הריקוטה, הפטה והמוצרלה.
5. לקערה נפרדת יוצקים את השמנת המתוקה והחלב, מתבלים בשארית השום, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, ומערבבים.
6. יוצקים מחצית מהתערובת הנוזלית לתערובת התרד ומערבבים היטב.

הרכבת הלזניה:

 

1. לתבנית בינונית (28X25 ס"מ) יוצקים מעט שמן זית איכותי ומורחים אותו היטב על התחתית והדפנות. 
2. מניחים שכבה של עלי לזניה, מעליה מפזרים חצי מכמות תערובת התרד, ומשטחים אותה. מעליה 
מניחים עוד שכבת עלי לזניה, ויוצקים מעל את תערובת הגבינות. 
3. מעל הגבינות עוד שכבה של עלי לזניה, ומעליה את המחצית השנייה של תערובת התרד. 
4. מעל התרד שוב שכבה של עלי לזניה, מעליה יוצקים את תערובת השמנת המתוקה, ומפזרים מעל את גבינת הרוקפור המגורדת.
5. מכסים את התבנית היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ-40 דקות.   עוד מתכונים אייכותיים וטעימים תוכלו למצוא באתר ה- מאמרים  ואתרים נוספים המספקים מתכונים.

בתיאבון לכולם!!

הוסף תגובה