דלתות אוטומטיות לשמירה על היגיינה

דלתות אוטומטיות לשמירה על היגיינה

שאלות על החלפת דלתות קיימות לאוטומטיות

להתאים את מנגנון הדלתות להימנעות ממגע יד אדם ברוח התקופה.

דלתות אוטומטיות מותקנות כיום במקומות רבים כבר בתהליך הקמת המבנה. בעיקר במבני ציבור בהם יש חלוקה לאזורים ו/או מתחמים שבכל אחד מהם מתרחשת פעילות שונה.

בין אם דלתות אוטומטיות מוצבות בכניסה למבנה ובין שהדלתות הן דלתות פנימיות. המשמעות היא שהדלת האוטומטית נכנסת לפעולת פתיחה ו/או סגירה, על פי פקודה מחיישן כלשהו ולא כתוצאה מפעולה מכנית של מי שמתכוון לעבור בדלת.

שימושים קלאסיים בדלתות אוטומטיות

כידוע המטרה של דלתות אוטומטיות היא לייעל את המעבר מאזור לאזור תוך שמירה על הפרדה קבועה בין האזורים. ברגע שאין שימוש בדלת היא נסגרת באופן אוטומטית.

במקומות מסוימים כגון בתי חולים מותקנות דלתות אוטומטיות בין אגפים, מחלקות ואזורים שונים. בחלק מהמקומות הפתיחה של הדלתות מבוקרת על ידי מנגנוני נעילה כאלה ואחרים.

מנגנוני נעילה של דלתות אוטומטיות יכולים להיות מכניים ו/או מנגנוני השבתה של הפתיחה האוטומטית כגון: קודני ספרות, קורא מידע מגנטי, טביעות אצבע ועוד.

כיום זמינים מנגנוני הפעלה וחיישנים רגישים מספיק, על מנת למנוע כל עיכוב בדרכו של היוצא והנכנס. כאשר הפעולה אינה מושבתת. הדלת האוטומטית יכולה להיפתח מבלי להאט את קצב התנועה של העוברים והשבים.

דלת אוטומטית בבית העסק לעודד כניסה או לגרום ל"דחיית" לקוחות

קצב תנועת הפתיחה הסגירה האוטומטיים משמעותיים ביותר. בעיקר כאשר בכניסה לחנויות מותקנת דלת כזאת. בין אם הדלת פונה לרחוב ובין אם הדלת פונה לחלל הקניון.
הצורך להמתין לפתיחת הדלת יכול לעורר בלקוחות מחשבה שנייה אם ברצונם להיכנס לבית העסק. העסק עלול להפסיד לקוחות במידה שהמנגנון הפעלה של הדלת אינו רגיש ומהיר מספיק בתגובתו.

בעלי עסקים וחברות משקיעים הון עתק על מנת לעודד לקוחות להיכנס לחנות. כל עיכוב בדרכם עלול להוריד השקעה לטמיון כאשר הלקוח החליט בסופו של דבר לפסוח על החנות כי הדלת לא נפתחה מהר מספיק.

נוחות הגישה, ופתיחה המהירה של הדלת בנוכחות לקוח יכולה להיחשב כחלק ממהלך שיווקי ולא רק צורך בשמירה על המזגן או הפרדה אחרת בין חלל החנות לחוץ.

לעיתים ניתן להחליף בבית העסק את מנגנוני ההפעלה של הדלתות הקיימות אך הדרך הטובה ביותר היא בדיקה מול יצרני דלתות אוטומטיות והתייעצות לגבי מנגנוני ההפעלה המתאימים לפתח שלכם.

השאלה למה להחליף דלתות קיימות לדלת אוטומטית?

בתקופה האחרונה המודעות לשמירה על היגיינה הפכה נחלת הכלל. לאור הניסיון בתחומים רבים בתקופת המגיפה כאשר דרך ההתמודדות לא תמיד ברורה.
הימנעות ממגע ישיר עם הסביבה ובין אדם לאדם, התקבעו כדרך פעולה הכרחית על מנת למנוע העברה, הדבקה בנגיף.
מסכות משמשות למניעת העברה באוויר שמסביב וחומרי חיטוי למניעת העברה במגע. אולם לצד אלה נכנסו לשימוש מוגבר מנגנונים רבים הפועלים בצורה אוטומטית. מנגנוני הפעלה אוטומטיים המונעים את הצורך בנגיעה.
דלתות אוטומטיות היו קיימות זמן רב לפני המגפה אולם הביקוש לדלתות אלה גבר משמעותית בעיקר במקומות ציבוריים. דלתות אוטומטיות הן עוד אלמנט מניעה במאבק לשמירה על היגיינה.

ישנן דלתות שניתן להוסיף להן מנגנונים אוטומטיים להפעלה אך במרבית המקרים התקנה של מערכת אוטומציה לדלתות לפתיחה וסגירה דורשת החלפה גם של הדלת.

בכל מקרה אנו עדים לכך כי אפילו בבנייני מגורים פרטיים גדולים החלו להתקין מערכות אוטומטיות לפתיחה וסגירה של דלת הכניסה כך שניתן להיכנס ללא צורך במגע עם מערכת פתיחה מכנית.

מנגנוני הפעלה של דלתות אוטומטיות.

המנגנונים הפשוטים יותר הם מנגנוני חישה שגורמים לפתיחת הדלת בהשפעת החיישן ולאחר מכן הדלת נסגרת באופן אוטומטי.
מנגנונים נלווים יכולים להיות מנגנוני הבטחה בהם קיימת בקרה על פתיחת הדלת. הדלת תפתח רק לאחר פעולת זיהוי. באמצעות קוד, כרטיס מגנטי, טביעת אצבע התוויה קולית וכו'.

כיום קיימים מנגנוני אבטחה לדלתות אוטומטיות המבוססים שילוב מספר מקורות. מנגנון נעילה אשר יגיב רק לשילוב בין תמונה, קול, טביעת אצבע למשל.
סביר להניח שלא ירחק היום ובכל בית מגורים פרטי או בניין מגורים משותף וכמובן במבני ציבור יותקנו דלתות אוטומטיות כך שניתן יהיה להיכנס ללא צורך במגע עם הדלת.

נקווה שגם מנגנוני ההפעלה של המעליות יעבור לפעול על פי זיהוי קולי כך שלא יהיה צורך במגע וגם שם תישמר ההיגיינה.

הוסף תגובה