כיצד ישתנה עולם ביטוח הנסיעות לחו"ל ביום שאחרי הקורונה?

כיצד ישתנה עולם ביטוח הנסיעות לחו"ל ביום שאחרי הקורונה?
צילום: unsplash

אחד הענפים שספגו את הפגיעה הקשה ביותר עקב התפשטות נגיף הקורונה הוא ענף התיירות הבינלאומית: בזו אחר זו מדינות רבות, וישראל ביניהן, "סגרו את השמיים" ועצרו את תנועת הטיסות היוצאות והנכנסות עד למינימום ההכרחי. גם מעבר תיירים מגבולות הים והיבשה נעצר כמעט לחלוטין.

כמי שהיה הראשון להיסגר, ענף התיירות הבינלאומית יהיה גם האחרון לחזור לשגרה. כפועל יוצא, גם עולם ביטוחי הנסיעות לחו"ל ספג טלטלה קשה ועתידו עדיין לא ברור. במאמר הבא ננסה לתאר כיצד יראה עולם ביטוחי הנסיעות לחו"ל ביום שאחרי הקורונה.

ביטוח נסיעות לחו"ל בתחילת משבר הקורונה

עם תחילת משבר הקורונה, חברות הביטוח הבינו שעליהן להתאים עצמן למציאות המשתנה. תוך פרק זמן קצר מבוטחים הפעילו פוליסות בשל ביטולי טיסות או כדי לקבל טיפול רפואי בחו"ל בשל נגיף הקורונה. במהרה חברות הביטוח אף ביטלו את האפשרות לרכוש כיסוי "ביטול נסיעה מכל סיבה" וסגירת השמיים הובילה לירידה חדה בביקוש לרכישת פוליסות ביטוח נסיעות חדשות. כל אלו הפכו את ענף ביטוחי הנסיעות לחו"ל לענף הפסדי ולכזה שרמת הסיכון בו גבוהה.

בעוד מדינות העולם מנסות להבין כיצד להתמודד עם השפעת הנגיף על מערכות הבריאות, החינוך והכלכלה, חברות הביטוח נאלצו גם הן "לחשב מסלול מחדש" ולהיערך לשיווק פוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל בימים שלאחר שיא המשבר.

מקור: unsplash

ביטוח נסיעות לחו"ל – מוצר חובה בשגרת קורונה

עד שיימצאו חיסון ו/או תרופה לנגיף הקורונה, המשק מתכונן לחיים ב"שגרת קורונה", לצד הנגיף. אך אם ישנה תובנה חשובה אחת שהצרכנים למדו מיד עם פרוץ המשבר, הרי שזו ההבנה עד כמה חשוב לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל, במיוחד בתקופה של חוסר ודאות.

לכן חברות הביטוח החלו להתכונן לתקופת ביניים זו כדי לספק מענה הולם לביטוחי נסיעות לחו"ל ב"שגרת קורונה", שיאפשר לאנשים לטוס בראש שקט. בתקופה השגרה לצד נגיף הקורונה חברות הביטוח יידרשו לבצע התאמות גם בהיקף הכיסויים וגם בתעריפי הביטוח, בהתבסס על הערכות סיכונים שיקיימו באופן תדיר ועל בסיס יומי.

במציאות משתנה שכזו, תחום ביטוחי הנסיעות צפוי לעבור שינויים רבים, וביניהם:

  • תעריפי הביטוח יתייקרו וייקבעו לפי מדינת היעד, ולא לפי היבשת, כפי שהיה נהוג עד כה. התמחור יושפע מרמת התחלואה בכל מדינה, וכל חברת ביטוח תידרש לעקוב אחר סיווגי המדינות כ"ירוקות" או כ"אדומות", והאם הן מתירות כניסה של תיירים ממדינות "ירוקות" אחרות. בהתאם לכך, תעריפי הביטוח לא רק שיתייקרו, אלא גם יהיו דינמיים ויוכלו להשתנות לאורך תקופת הנסיעה, בהתאם לשינויים ברמת התחלואה במדינת היעד.
  • כפועל יוצא מהצורך לבצע הערכת סיכונים ותמחור באופן תדיר, ככל הנראה גם לא ניתן יהיה לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל זמן רב לפני הנסיעה, אלא רק בסמוך אליה
  • גם תהליכי החיתום והצירוף עלולים להתארך ולהיות מורכבים יותר, מה שעלול להקשות על תהליכי רכישה ישירים ודיגיטליים שקיימים כיום בשוק, ולאלץ את הצרכנים להיעזר בסוכן ביטוח.
  • פרט להתייקרות הכללית בתעריפי הביטוח, בני הגיל השלישי ייאלצו להתמודד עם התייקרות גבוהה אף יותר, לאור העובדה שהם מוגדרים כאוכלוסייה בסיכון. ייתכן אף שבני 80 ומעלה יתקשו למצוא חברת ביטוח שתסכים לבטח אותם בנסיעה לחו"ל.

הולכים אל הלא נודע

כשם שהמאפיין העיקרי של התמודדות העולם עם נגיף הקורונה היה התמודדות עם הלא נודע, כך מאופיין גם עתידו הקרוב של תחום ביטוחי הנסיעות לחו"ל. איש אינו יכול לחזות כיצד יתנהל ענף התיירות הבינלאומית, וכפועל יוצא גם כיצד ייראה שוק ביטוחי הנסיעות לחו"ל.

העובדה האחת שעליה אין חולקים היא שהתחום עבר טלטלה משמעותית ותידרש תקופה ארוכה עד שביטוחי הנסיעות לחו"ל יחזרו להיות המוצר הביטוחי הפשוט שהכרנו לפני התפרצות הקורונה.

הוסף תגובה