תיקון והתאמת חליפות – 7 טיפים למתחילים

תיקון והתאמת חליפות – 7 טיפים למתחילים

הגעתם לחנות החליפות או לחייט המועדף עליכם, ומצאתם חליפה שאתם ממש אוהבים… אבל ברגע המדידה אתם מגלים שהיא רחוקה מלשבת עליכם בצורה נוחה. מה עושים במצב כזה? קונים בכל מקרה, או מחזירים חזרה למקום ומחפשים משהו אחר?

טיפ 1 – לא כל תיקון אפשרי

כדאי להיות מודעים מראש לאפשרות, שחנות החליפות או החייט שלכם לא יוכלו לבצע כל תיקון שתרצו. לדוגמה, גם מומחה החליפות המוכשר ביותר לא יוכל לקצר או להאריך את המקטורן, מבלי לשנות פרופורציות הקשורות לכפתורים או לכיסים.

לפי אחד מהחוקים הלא כתובים של חייטות חליפות, הסרת עודפי בד והקטנת החליפה בדרך יותר קלים לביצוע – מאשר הוספת בד והגדלת נפח החליפה. זה לא אומר שבלתי אפשרי להגדיל אותה, אלא שהתהליך ידרוש ככל הנראה יותר זמן ויותר כסף.

חליפות מותאמות אישית בדרך כלל יכללו מעט עודפי בד, שיאפשרו שינוי במידה לאורך זמן; לעומת זאת בחליפות מוכנות מראש בדרך כלל אין אפשרות כזו. לפיכך אם מצאתם חליפה יד שנייה או וינטג', עדיף שתהיה מעט יותר גדולה מאשר קטנה.

טיפ 2 – לבחור במומחה מנוסה

ככל שהעולם הולך יותר לכיוון הייצור התעשייתי, כך גדלה חשיבותם של מומחים העוסקים במלאכה מזה שנים. התיקונים הנפוצים ביותר הם בדרך כלל קיצור או הארכה של המכנסיים והמכפלת; אך ככל שזה נוגע להארכת שרוול בג'קט – הדבר ידרוש סט כישורים מחודד יותר.

לפעמים אפשר להסתפק בחייט או אפילו בחנות סדקית; אך לעיתים קרובות נידרש לתיקונים שרק יד מקצועית ומנוסה תדע לבצע באיכות גבוהה, בלי להרוס את הבגד על הדרך.

טיפ 3 – להגיע מוכנים

אם עדיין אין לכם ספק מועדף שכבר סיפק לכם שירות בעבר, התייעצו עם בני משפחה או חברים וחפשו מומחים לחליפות באינטרנט. מומלץ לקרוא מספר חוות דעת אונליין לפני שמגבשים החלטה למי לפנות. אופנת יוסי בן נון, לדוגמה, מתהדרת בעשרות ומאות ביקורות חיוביות – הן בגוגל והן באתרים רלוונטיים אחרים כגון Mit4Mit ועוד.

מעבר לכך מומלץ להגיע לחייט או לחנות החליפות, כאשר החליפה נקייה ומוכנה לתיקון ו/או ההתאמות הנדרשות. אפשר לשלוח את החליפה לניקוי יבש טרם התיקון, או לנקות אותה באופן עצמאי בבית (הנה כמה טיפים שיעזרו לכם).

טיפ 4 – דעו מה אתם רוצים לקבל

מומלץ לשוחח מראש עם החייט או המומחה שבחרתם, להראות לו את החליפה ולהסביר מה התוצאה הסופית אליה אתם שואפים. בתוך כך בררו עם בעל המקצוע האם זה משהו שאכן ניתן לביצוע, כמה זמן זה ייקח וכמובן מה העלויות הכרוכות בתהליך. מומלץ אפילו להכין רשימת שינויים מראש, כדי שלא תשכחו חלק מהם בדרככם לבעל המקצוע.

לדוגמה – אם החליפה שלכם נראית גדולה מדי, ומכילה עודפי בד שלא נראים טוב – רוב הסיכויים שבעל המקצוע יוכל להקטין את המידות; אבל יש לקחת בחשבון שגם זה טוב עד גבול מסוים. אחרת החליפה תיראה גרוע שבעתיים. מהצד השני, כשמדובר בחליפה מעט הדוקה מדי – אפשר אומנם לשחרר חלק מהבד שבפנים, אבל גם פה זה אפשרי עד גבול מסוים.

בשלב זה כדאי לשמוע לעצותיו ולניסיונו של החייט / בעל המקצוע, שיכול להזהיר אכתם מפני שינויים לא רצויים או לחילופין משינויים שידרשו תיקונים נוספים. מומלץ מאוד להקשיב לדברים, כדי שתוכלו לחסוך גם בזמן וגם בעלויות לשני הצדדים (גם לכם וגם לאיש המקצוע).

טיפ 5 – הביאו נעליים וחולצה מהבית

כאשר קבעתם תור לתיקון חליפה או להתאמות, הקפידו להביא איתכם מהבית גם חולצה מתאימה, עניבה ונעליים. מדוע, בעצם?

סיבה ראשונה היא כדי למנוע מבעל המקצוע לנחש כיצד אתם נראים בחליפה קומפלט, וסיבה שנייה היא כדי למנוע מכם להגיע אליו מספר פעמים עד להשלמת התהליך. כאשר אתם מגיעים לבושים בחליפה מלאה, כולל החולצה המתאימה והנעליים הנכונות, יהיה קל יותר להבין אילו שינויים דרושים לביצוע ביחס לפריטי לבוש אלו.

אם, לדוגמה, תלבשו חולצת טי רגילה מתחת למקטורן – היא לא "תמלא את החלל" באותו אופן כמו שעושה חולצה מכופתרת (שאיתה ודאי תרצו ללכת יחד עם החליפה). לכן מומלץ להגיע לתיקון וההתאמות בצורה כמה שיותר אותנטית, עם הפריטים הקרובים ביותר לאלו שאיתם אתם נוהגים ללכת.

טיפ 6 – בצעו מדידה אחרי ההתאמה הראשונית

בין שבעל המקצוע שלכם מסמן את החליפה באמצעות גיר חייטים או מרקרים מיוחדים, בקשו לבצע מדידה אחת לאחר שהמחטים הוכנסו. זה אומנם קצת פחות נוח, אבל בהחלט חיוני בשלב זה. חשוב לראות האם אתם מרגישים נוח בחליפה לאחר ההתאמה הראשונית, האם יש לכם מרחב תנועה גדול דיו וכן הלאה.

ודאו שאפשר להכניס שתי אצבעות בין המכנס למתניים שלכם, וכן האם מוצאת חן בעיניכם הגרסה שאתם לובשים. קצת מרחב מינימלי מסביב למתניים יאפשר לכם ליהנות גם מארוחה גדולה, בלי שאיזה כפתור במכנס יעוף לכם החוצה. לחילופין, אם המכנס תפוח ורחב מדי הוא עלול להיראות כמו שק תפוחי אדמה. מומלץ למצוא את הגזרה המתאימה לכם והמועדפת עליכם, בין שתהיה הדוקה או רחבה.

בהערת ביניים נציין שאומנם בכל חנות חליפות יש מראה המאפשרת לכם לבצע מדידה לשביעות רצונכם; אבל בחנויות המציעות מראה תלת כיוונית – תוכלו לראות את כל צדדי החליפה בו זמנית. גימיק מגניב בהחלט.

טיפ 7 – לא לפחד לשאול ולקבל עצות

גברים נוטים להיות מעשיים יותר בכל הנוגע לרכישת ביגוד, מה שאומר שרובם מנסה לקצר את התהליך כמה שיותר. דבר זה גורר בדרך כלל הלך רוח של "נשתוק ונסיים עם זה", כשבעצם חשוב מאוד להבין מה אתם מקבלים, מה ניתן או לא ניתן לעשות עם החליפה וכן הלאה.

אל תפחדו להתעמק בתהליך, לשאול את בעל המקצוע כל דבר שעולה בראשכם ולקבל ייעוץ מקצועי שיקל עליכם בהמשך. זה נכון בעיקר עבור ביקורים ראשונים אצל החייט או בעל חנות החליפות; אבל אם כבר יש לכם ניסיון ואינספור ביקורי עבר בחנות – אתם ככל הנראה כבר יודעים בדיוק מה אתם רוצים.

הוסף תגובה