בישול אביבי

אייל טקו

אם יש עונה המתארת התחלה חדשה, שינוי ופתיחות היא האביב. לאחר תנומת החורף, בה קיימת התכנסות פנימה, מגיעה הפתיחות של האביב, המשמשת כעונת מעבר לקראת חום הקיץ. קשה שלא לשים לב לפריחה המלבלבת בתקופה זו. גם אנחנו כמו הטבע מתחדשים לאחר שנת החורף, ולא סתם האביב נחשב לתקופה של שינוי והתחלות חדשות.

את האביב מסמל הצבע הירוק, אשר ברפואה הסינית מתקשר לאנרגיית העץ ולעיניים. הצבע הירוק "מזין" ומרגיע את העיניים (מי  זוכר את לוח הגיר הירוק בבית הספר?) ומאפשר לנו לראות דברים בצורה בהירה יותר, ומנקודת ראות חדשה.

באופן טבעי, באביב אנו אוכלים מעט. התפריט היומי קליל יותר ומרוכב ברובו ממרכיבים המסמלים את אנרגיית הפריצה החוצה מאנרגיית החורף, כמו נבטים, עשבי תבלין צעירים, ירוקים למיניהם, דגנים ועוד. תהליך הבישול בזמן האביב הוא פשוט וקל. אין צורך בהעמדת סירים מלאי כל טוב לאורך זמן רב כמו בחורף.

הבישול האביבי מטרתו לשמר את טעמם הטבעי של מרכיבי המזון השונים, על כן רצוי לבשל את המזון זמן קצר מהרגיל אך בטמפרטורה גבוהה יותר, כמו בהקפצה.

אפונה סינית בשום וג'ינג'ר

מתכון זה מתאים במיוחד לתקופת האביב. השום הנמצא בשימוש היום יומי הוא שום יבש, ואילו בתקופה זו אנו זוכים לקבל את השום הטרי. צבע הקליפה אדמדם, וטעמו עז יותר מהשום היבש. ניתן להחליף את האפונה הסינית בשעועית ירוקה.

300 גרם אפונה סינית (אפונת שלג) שטופה ונקייה

4 שיני שום טרי קלופות ופרוסות דק

1 יחידה ג'ינג'ר טרי באורך של כ2 ס"מ קצוצה דק

מלח ים אטלנטי

שומשום שחור

2 כפות שמן זית באיכות טובה

הכנה:

מרתיחים מים בסיר גדול עם מעט מלח. כאשר המים מגיעים לרתיחה, מכניסים את האפונה לסיר לכדקה אחת ומיד מעבירים אותה למי קרח על מנת לעצור את הבישול. כאשר האפונה קרה, מסננים את האפונה מהמים ומייבשים טוב. מחממים בווק או במחבת את השמן עד שהשמן חם מאוד. מכניסים בזהירות את האפונה, השום והג'ינג'ר לווק תוך הקפצות קלות. לאחר כדקה מורידים מהאש ומתבלים. מעטרים בשומשום.

סלט שומר, נבטים וחמוציות

יש אנשים שאוהבים את טעם האניס ויש כאלה שומרים מרחק נגיעה. במתכון זה, השומר נחתך לרצועות דקות מאוד ומושרה במי קרח. ההשריה גורמת לשומר להיות פריך יותר ואף מעדנת את טעמו החזק. השומר מחזק ומשפר את תפקוד מערכת העיכול, סופח גזים ומוריד כולסטרול ושומנים בדם.

2 פקעות שומר קצוצות דק מושרות במי קרח לחצי שעה

1 חבילה נבטי שעועית (נבטים סיניים)

1 כוס חמוציות מיובשות

חופן עלי רוקט או רוגולה שטופים ומיובשים

מיץ מ2 תפוזים

3 כפות שמן זית באיכות טובה

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס טרי

הכנה:

שופכים את השמן והמיץ לצנצנת זכוכית ומנערים היטב. מערבבים בקערה את השומר, הנבטים, הרוקט ו3/4 מכמות החמוציות ומתבלים. יוצקים את הרוטב לתוך הקערה וממשיכים לערבב, עד שהרוטב מכסה את הירקות ומעבירים לקערת הגשה. מעטרים ביתר החמוציות ומגישים מיד.

הוסף תגובה