גבינות לבנות רכות וחצי קשות

–         אנחנו מלמדים כמה סוגים של גבינה לבנה למריחה, בטעמים ומרקמים שונים , גבינה כחושה וגבינת שמנת  – אפשר לעשות אותם מכל סוגי החלב .
–         יוגורטים ומעדנים  – במגוון טעמים .
–         גבינת ריקוטה  – עושים אותה ממי גבינה שלא הומלחו מוצאה מאיטליה .
–         גבינת אורדה  – מוצאה מהבלקן וגם אותה עושים ממי גבינה .
–         גבינת מסקרפונה – גבינה מאיטליה מאזור לומברדיה גבינה רכה בצבע צהוב בהיר . 
–         גבינה צ'רקסית – דומה בטעמה לגבינת אורדה אבל מרקמה שונה . היתרון: הגבינה מוכנה
מייד וגם אפשר לאכול אותה אחרי שהיא מתקררת .
–         גבינת פרומעז – מחלב עזים .
–         גבינת חמד – אפשר לעשות מכל סוגי החלב .
–         גבינת לבנה – מכל סוגי החלב , אבל כמובן שיותר טעים מחלב עזים או כבשים .
–         גבינה צפתית – מכל סוגי החלב – פרי פיתוח שלנו טעמה ומרקמה צבר הצלחה רבה בקרב
תלמידי הקורסים  שלנו . במקור הגבינה יוצרה בצפת משם גם שמה. זו גבינה ישראלית .
–         גבינה פטה/בולגרית –  מקורה ביוון העתיקה המדינה שהעניקה לנו את המיתולוגיה היוונית , התרבות והוגי דעות מפורסמים העניקה לנו גם את הפטה . במקור ייצרו אותה מחלב עזים 
     וכבשים . הגבינה שמלמדים בקורסים שלנו היא פרי פיתוח שלנו – מרקמה עדין חלק בפה 
     וניתנת למריחה , אפשר לייצר אותה מכל סוגי החלב .    
–         גבינת חלומי –  Halloumiגבינה נמתחת בדומה למוצרלה . מקורה מקפריסין אפשר לעשות מכל סוגי החלב – אצלנו לומדים גבינת חלומי פרי פיתוח שלנו – היתרון שאחרי הטיגון כשהיא מתקררת היא לא הופכת לגומי , החיסרון שלא ניתן להפסיק לאכול אותה .
חלומי אפשר לטגן ולפזר על סלט , אפשר לאפות בתנור טוסטים אם תרצו תוכלו לקבל 
מאיתנו מתכונים נפלאים .

–         גבינת מוצרלה –  Mozzarella מסוג הגבינות הנמתחות , מקורה באיטליה ועושים אותה מחלב בופאלו , היום עושים אותה גם מחלב פרה ולפעמים עזים . בקורסים אצלנו תלמדו למתוח אותה כמו מסטיק , תיהנו מעבודת הידיים , תרגישו שחזרתם לילדות .

–         גבינת בלפאזה – Bel Paese גבינה איטלקית מאזור לומברדיה השם בתרגום – ארץ יפה . עושים אותה מחלב פרה צבעה צהבהב , מרקמה רך מבפנים ופיקנטי  ומבחוץ קליפה מאוד טעימה פיקנטית . הגבינה מוכנה לאכילה אחרי הבחלה של כ – 6 שבועות .
     על הגבינה המקורית מופיעה על האריזה מופיעה תמונה של כומר ומפת איטליה.
מצוינת לטוסטים , לזניה וכמובן מאוד טעימה לאכילה כמו שהיא .

 גבינות צהובות  
     בנוסף לגבינות הצהובות המוכרות אנחנו מלמדים גבינות צהובות פרי פיתוח
שלנו וידע שנצבר עקב ניסיוננו בעשיית גבינות . כל תלמיד מוזמן לטעום מהגבינות שלנו ולבחור את הגבינה שהוא רוצה ללמוד . יש גבינות רכות יש גבינות שמרקם קשה ופיקנטי , יש גבינות חריפות מאוד , ישנם מתובלות וכמובן גבינות יין למה לספר לכם תבואו תטעמו  ותחליטו בעצמכם .

–         גבינת גאודה – Gouda התחילו לייצר אותה בעיר גאודה בדנמרק . הגאודה  מהווה 60%  מהגבינה המיוצרת בהולנד. גאודה היא גבינה קשה, ככל שמשאירים אותה יותר בהבחלה (18 חודש ויותר) טעמה מורכב יותר. מייצרים אותה מחלב פרה . מצפים אותה בשחור.
כשתלמדו גבינה זו אצלנו תראו שזו אחת הגבינות הקלות לעשייה , גם תלמדו לעשות אותה בטעמים נפלאים ו… הכי חשוב אפשר לאכול אותה אחרי 4 – 6 שבועות .

–         גבינת אדם – Edam– הגבינה מהולנד לפי עיר בשם זה.  מיוצרת מחלב פרה , הגבינה חצי קשה עד קשה מצופה באדום.
לימוד גבינה זו הוא לא קשה במיוחד .

–         גבינה צהובה מסוג עמק – גבינה מחלב פרה חצי קשה . לימוד גבינה זו הוא אחד הקלים
ביותר . וכמובן אין כמו טעמה של גבינה המיוצרת בתהליך ביתי.

–         גבינת הוורת – Havarti – גבינה צהובה חצי קשה מחלב פרה עם חורים קטנים מפוזרים .
שמה לפי שם כפר בהולנד ששם יוצרה לראשונה . 
לימוד גבינה זו הוא קל ומהיר ויתרון נוסף היא גם מוכנה תוך 4 – 6 שבועות .

–         גבינת אמנטל – Emmental – הגבינה מיוצרת בשוויץ במקור לא מפסטרים את החלב .
         עושים אותה מחלב פרה ומרקמה קשה עם חורים, טעמה פירותי פיקנטי. אנחנו מלמדים גבינה
דמוי אמנטל בגלל שתהליך לימוד יצור של אמנטל  הוא אחד התהליכים הקשים והמסובכים.      אתם מוזמנים לבוא לטעום את הגבינה שלנו ותראו שטעמה מדהים . 

–         גבינת מאסדם – Maasdam – גבינה יותר חדשה בת זמנינו , מוצאה מהולנד נוצרה בשנת 1990 כאלטרנטיבה לגבינה השוויצרית . היתרון שהיא מוכנה בזמן יותר קצר בין חודש לשלושה חודשים. מאסדם היא גבינה חצי קשה עם ארומה פירותית ומייצרים אותה מחלב פרה .

–         גבינת מונטסיו –Montasio  – בהתחלה ייצרו גבינה זו  נזירים המתגוררים בכנסיה על קצה ההר בשם זה (מצפון לוונציה) . הגבינה מיוצרת באיטליה מחלב כבשים לא מפוסטר . 
לימוד גבינה זו אמנם לוקח זמן קצת יותר ארוך אבל התוצאה שווה .
     
–         גבינת פיקורינו רומנו –Pecorino Romano  –  גבינה איטלקית מיוצרת מחלב כבשים . 
     היום רוב הגבינות מיוצרות בסרדיניה שבאיטליה  .      
     ישנם כמה סוגים של פיקורינו וכדי להבדיל ביניהם קראו להם לפי המקום שמייצרים אותם 
     למשל רומנו ברומא . הגבינה מוכנה (תלוי בגודלה) אחרי שמונה חודשים וכמובן כמו לגבי
     רוב הגבינות הצהובות ככל שמשאירים יותר זמן מתחזקים הטעמים .

–         גבינת מנציגו – Manchego  גבינה קשה מחלב כבשים , שמוצאה מספרד מאזור לה מנשה (ביתו של דון  קיחוטה). הגבינה בטעם פיקנטי עדין ואם משאירים אותה להתיישן טעמה הופך חזק יותר עם הזמן . 

– גבינת צ'אדר –  – Cheddarגבינה צהובה קשה – חצי קשה מיוצרת מחלב בקר . מקורה מכפר     
   צ'אדר באנגליה . מרקמה מעט פירורי וככל שמשאירים אותה יותר זמן להתישן טעמה יותר חריף .
    אפשר לאכול אותה אחרי שלושה חודשים ואפשר לאכול אותה אחרי שנתיים .
    תהליך לימוד גבינה זו הוא מאוד ארוך אנחנו ממליצים ללמוד אותה בשיעור נפרד .

–  גבינת תום – Tome de Savoie– גבינה חצי קשה מחלב פרה מקורה באלפים הצרפתיים .
   ישנם כמה וכמה סוגי גבינת תום ושמם ניתן לפי איזור ייצורם .
   גבינה זו מייצרים באביב או מוציאים חלק מהשומן מהחלב (מהשומן מייצרים חמאה) ומהחלב
   הרזה עושים את הגבינה .
   לימוד גבינה זו הוא לא קשה .

–         גבינות צהובות פרי פיתוח שלנו – אנחנו מלמדים המון גבינות שהם פרי פיתוח שלנו במגוון
טעמים מעדין עד חריף מאוד , עם תבלינים יין ועוד . אתם מוזמנים לטעום וללמוד .

   גבינות עובש שאנחנו מלמדים

–         גבינת קממבר –  גבינה צרפתית מחלב פרה מפורסמת מהמאה ה – 18 . עם השנים הגבינה עברה
שינויים רבים ומרקמה הפך לרך יותר . הגבינה בעלת ציפוי לבן  ,מרקמה קרמי וטעמה קצת מלוח. רצוי לפני ההגשה לתת לה כמה דקות בחוץ . זה רצוי גם בגבינות הצהובות .
לימוד גבינה זו לא קשה בכלל, רק תצטרכו להקפיד  על ההוראות המפורטות שתקבלו.

–  גבינת ברי  – מקורה מצרפת. היא הגבינה הכי פופולארית ואפילו נתנו לה את השם 
   "מלכת הגבינות"   . בצרפת הגבינה בשלה כשפני הגבינה בצבע חום בהיר כשהיא לבנה היא 
   נחשבת לא בשלה . כאן בארץ הרבה אנשים אוהבים אותה חצי בשלה .
   טעמה חזק קצת חריף מרקמה הפנימי רך קרמי . מגישים בטמפרטורת החדר .
   לימוד הגבינה הוא קל. צריך להקפיד על ההנחיות שתקבלו . וכמובן להתאזר בסבלנות עד שהיא
   תהיה מוכנה כ – 3 – 4 שבועות .

–  סנט מור – Saint  Maure – גבינת עובש לבן  גבינה צרפתית מיוצרת מחלב עזים . צורתה 
   גליל צר באורך כ -20  ס"מ, מרקמה חלק , טקסטורה לבנה סמיכה , ארומה אגוזית בגלל המקל     
   שמחדירים באמצע הגליל. ככל שהגבינה מתבגרת הטעמים מתפתחים .
   לימוד הגבינה קל מאוד .

–         גבינת רוקפור – גבינת עובש כחול – עורקים יפים כחולים , מקורה מצרפת , גם היא נחשבת
"כמלכת הגבינות" .
את הגבינה מייצרים מחלב כבשים וטעמה הנפלא באה מהמערות בכפר רוקפור .
לימוד גבינה זו קצת מסובך אבל שווה את התוצאה .

–         גבינת סטילטון – גבינת עובש כחולה , חצי קשה , מקורה מכפר סטילטון שבאנגליה , מרקמה רך , פיקנטי .
    לימוד גבינה זה ארוך וגם על גבינה זו אנו ממליצים ללמוד בנפרד .

–   גבינות כחולות אחרות פרי פיתוח שלנו – אתם מוזמנים לבוא ולטעום . לימוד גבינות אלו 
    הוא לא מסובך במיוחד ואל תשכחו תמיכתנו מובטחת לאורך כל הדרך .

הוסף תגובה