גפילטע פיש

לרגל ראש השנה המתקרב צרכים להתארגן עם מתכון מסורתי טוב לשולחן החגגי. אין משפחה שהשורשים שלה במזרח אירופה ובכל החגים הגדולים לא תהיה צלחת עם קציצות דג של הגפילטע הטעימות על שולחנה.

בראש השנה אני מכינה את הגפילטע עם לחמניות מיובשות ובפסח במקום הלחמניה משתמשת בקמח מצות.

המנהג קובע להגיש את גפילטע פיש עם רוטב מבישול הדגים וחזרת איכותית ויין טוב.

מרכיבים:

1 ק"ג בשר קרפיון טחון

2 ביצים

4 בצלים גדולים קצוצים לקוביות

2-3 כפות שמן קנולה לטיגון בצל

2-3 לחמניות לבנות מיובשות , שהושרו במים ונסחטו היטב

סלק אדום  מנוקה ופרוס

שורש סלרי פרוס

2-3  יחי גזר פרוסות לטבעות

עלי דפנה לבישול

פלפל ריחני לפי טעם

מלח ופלפל לפי טעם

אופן הכנה:

1. לחממם את השמן ולטגן את הבצל  עד גוון זהוב בסיר עם תחתית עבה.

2. לטחון את פלטים של דג עם  2/3 מבצל מטוגן ולחמניות סחוטות

3. בקערה עמוקה לשים את הדג הטחון ולהוסיף ביצים, מלח ופלפל

4. לתת לתערובת הקציצות להתייצב כרבע שעה

5. להוסיף מים לסיר עם שאריות בצל מטוגן, מוספים את העידרה של הדג, סלק וסלרי, גזר פרוס ולהרתיח

6. בשלב שהמים רותחים יוצרים קציצות דג בידיים שהורטבו במי ברז , מתבלים עם מלח, עלי דפנה ופלפל

7. מנמיחים את האש ומבשלים כשעתיים

8. בשלב סיום בישול הקציצות מקבלות גוון שחום מצבע של ירקות, מקררים מעט ומסדרים בכלי שטוח

9. מעל כל קציצה מסדרים טבעות גזר

10 מסננים את הרוטב  המצומצם ומקררים עד שהוא הופך לג'ל

11 מגישים עם חזרת

בתאבון וחג שמח!

*** טיפים נוספים להעשרת המאכל – להגיש סלטים טובים וכמובן חזרת תוצרת בית…אצלנו יש בן משפחה שתמיד מכין את החזרת בשני טעמים קצת יותר חריפה ואחת בטעם מעודן יותר.

http://www.rosmarin-kitchen.com/

הוסף תגובה