פילה דג על מצע פולנטה וגבינות

אני מאמינה שאוכל טעים ומרשים לא חייב תמיד להיות ממרכיבים יקרים במיוחד. על ארוחה כזאת שקדתי ממש בימים אחרונים. מייד צץ לי רעיון להכין דגים עם פולנטה., אך לא סתם פולנטה חסרת טעם וריח, אלא פולנטה עם אופי וניחוח איטלקי.

מרכיבים לטיגון הדגים:

  • 6 פילטים של דג האהוב עליכם – אני ממלצה על לברק או ברמונדי שבשרם איכותי מאוד
  • קמח רגיל
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • שמן זית כבישה קרה או קונולה לטיגון

מרכיבים לפולנטה:

  • 2 כוסות קמח תירס איכותי – מומלץ קמח ביו
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • קופסאת קוטג'  5% או 9%
  • קופסת גבינה ריקוטה בטעם טבעי או עם זיתים
  • כ100 גר'גבינת פטה עזים לפיזור מעל פולנטה
  • כ 100 גר' גבינת פרמג'ן לפיזור מעל הפולנטה
  • עלי בזיליקום קצוץ דק לתיבול הארוחה
  • עלי תימין ונענע לתיבול הארוחה.
  • עלי אורגנו – מומלץ, אך לא חובה

הוראות הכנה:

1. להכין בקערה שטוחה תערובות מקמח, מלח ופלפל לטבילת פילה דגים.

2. לחמם את השמן במחבט ולטגן את הדג מכל צד כ 4-5 דקות עד שמקבל גוון זהוב בהיר, לספוג את עודפי שמן ולשמור במגש.

3. בסיר גדול מרתיחים כ3-3.5 ליטר מים עם כפית מלח, שופכים פנימה בזהירות (למניעת גושי ם) את קמח תירס ומבשלים תוך ערבוב  עם כף עץ  כ20- 25 דקות.

יש להיזהר מבועות אוויר מתפוצצות במהלך בישול, לכן מומלץ להקפיד לערבב לכיוון שעון בלבד.

4. לאחר סיום  הבישול  יש לערבב את הפולנטה עם קופסת קוטג וריקוטה.

5. בתבנית פירקס משומנת מסדרים את הפולטה ואופים כ20 דקות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות עד שהפולטה זהובה.

6. מסדרים את המנה עם פרוסות פילה דג מטוגן, ופולטה פרוסה לקוביות גדולות ומקושטת עם תערובת גבינות פטה, פרמג'ן או בולגרית ותיבול טרי.

בתאבון!

הוסף תגובה