הדרך להכנת סלט ירקות טעים

מתכון של סימתי לסלט ירקות שאנו אוכלים מידי יום.

כדאי ורצוי לקנות את הירקות מהשוק המקומי.נסו לקנות באותה בסטה.בהמשך, יווצרו יחסים אישיים בינכם לביו המוכר שישמור עבורכם את הירקות הטריים ביותר.

חסה- חשוב לבחור את החסה היטב.החום הכבד אינו מיטיב עם החסה והמחסור במים לגידולם מביא את החסה למרירות בלתי נעימה.ממולץ בימים לוהטים אלו לוותר על החסה הערביה הגדולה ומרובת העלים ולבחור דווקא חסה מעוטת עלים שצבעה בין ירוק כהה לירוק חיוור.לא להתבייש ולטעום עלה חסה לבדיקת המרירות שבו.את העלה יש לתלוש מתוך פנים החסה.

עגבניה- רצוי עגבניה קשה.את מיצי העגבניה להכניס לתוך הסלט.

מלפפון-חייב להיות קשה וירוק כהה.הגודל אינו חשוב במיוחד אך רצוי שלא להשתמש במלפפון גדול מידי.במקה זה הוא מאבד את טעמו לחלוטין.

פלפל- רצוי מספר פלפלפים מצבעים שונים: ירוק, אדום, כתום או צהוב. הפלפל חייב להיות קשה ולא גדול מידי.יש לגוון בינהם בסלט.

גזר- יותר כתום יותר טוב.

בצל- רצוי לשלב בין שני סוגי הבצל: הלבן והסגול.

הצל ירוק- יותר דק, יותר קטן,ירוק כהה -זה הסוג הטוב ביותר.שומר על חריפותו וטעמו המיוחד.

אבוקדו- התוספת האולטימטיבית לסלט הירקות.יש סוגים שונים של אבוקדו.הטוב ביותר לסלט הוא האבוקדו העגול עם הקליפה העבה.

שום- לחתוך לחתיכות הקטנות ביותר שאפשר לאחר שחתכתם את האבוקדו.השום נספג בשאריות האבוקדו וביחד לשפוך את זה לסלט .

נבטים שונים- מוסיפים רבות לטעמו של הסלט. הקפידו לטעום את הנבטים לפני הכנסתם לסלט.חלקם מרים ואינם מתאימים לסלט.

גבינה לבנה קשה- גבינה מלוחה בעדינות חמישה אחוזי שומן.

שמן- רק שמן זית.קנו אותו במיכלים גדולים בצפון הארץ.

מלח- רצוי מלח ים.

לאחר שחתכתם את כל הירקות הללו לקוביות קטנות וגם את הגבינה להכניס את כל המוצרים לקערת זכוכית.לערבב אך לא במרץ רב תוך כדי הוספת שמן זית, מלח ומעט פלפל שחור.

בתיאבון ומומלץ לאכול את הסלט מידי יום כפי שאנו נוהגים.

הוסף תגובה