הכנת דג מבושל

הכנת דג מבושל – מתכון אהוב מאד שנמצא כמעט בכל בית בערב שישי ושבת…

אחד מהמתכונים המוצלחים ביותר והאהובים, מתכון מוצלח, וקל להכנה מהירה בתאבון………

אופן ההכנה

לאנשים שאוהבים, לא לשכוח שיש במתכון מרכיב מאד חשוב, והוא נותן את הטעם החשוב, וזה כמובן שההכנה תהיה מכל הלב…………

מוציאים יום לפני בערב את הדג מהמקפיא לחוץ, כלומר בלילה כך שיפשיר הדג עד למחרת.

לוקחים שטוח – סיר המיועד לבישול דגים, שמים בו פלפלים אדומים חריפים(אפשרי לגוון עם רצועות גמבה). שמים כמה שיני שום, (בערך 10). מפזרים על פני שטח הסיר קוסברה קצוצה, ומניחים את חתיכות הדג על התערובת הזאת שציינתי.

ממלאים חצי כוס שמן, שופכים לתוכה שתי כפיות פפריקה ושתי כפיות מלח ומערבבים היטב, שופכים את השמן מעל הדג על כל פני שטח הסיר, לאחר מכן מוסיפים מים אל תוך הסיר עד לגובה הדגים שבסיר, שמים את הסיר על הגז בתחילה על אש גבוהה, בנקודת הרתיחה מנמיכים לאש נמוכה, כ – 30 דקות בערך…

הבישול נעשה כאשר המכסה אינו על הסיר – כך ימעט הנוזל שבסיר, רצוי כפי שציינתי שהבישול יעשה בלהבה נמוכה, שהוא בעצם בישול איטי, שהוא הרצוי בבישול דגים..

תוך כדי הבישול אפשרי להוסיף מעל הדג קוסברה קצוצה ולמי שאוהב חריף ממש אפשר להוסיף צילי גרוס מעל – מוסיף טעם ומראה טוב..

לאחר שעברו ה – 30 דקות ונמעטו הנוזלים בסיר, יש לכבות את הגז, להמתין שיתקרר מעט, ובתאבון…

זהו מתכון שניסיתי בעצמי, בדומה למתכונים אחרים עם שינוי (רוב המתכונים זהים כמעט עם שינויים קלים) שהם בעצם שינוי, לפי הטעם שאותו אתם אוהבים…………כפי שאמרתי ההכנה צריכה להיות, הכי חשוב מכל הלב. 

הכנה מוצלחת – תהנו…………….  תספרו לחברים……………        שיהיה בתאבון………… 

אנסה בהמשך להביא לכם מתכונים נוספים… 

הוסף תגובה