הכנת מרק בצל – מושלם וקל להכנה.

אחד מהמתכונים המוצלחים, מתכון מוצלח, וקל להכנה מהירה בתאבון…………

הכנת מרק בצל – לאנשים שאוהבים, לא לשכוח שיש במתכון מרכיב מאד חשוב, והוא נותן את הטעם החשוב שבמרק, וזה כמובן שההכנה תהיה מכל הלב…………

הכל בהישג יד, הכנה קלה ומהירה ומומלצת כמובן…………

 

מרכיבים

•  בצל – בערך- חמישה בצלים לבנים פרוסים לעיגולים דקים.

•  2 וחצי – כפות חמאה וקצת שמן.

•  כף קמח.

•  חצי כוס עד כוס יין לבן יבש. 

•  מים או מרק עוף או מרק בשר מסונן.

•  אבקת מרק בצל.

•  גבינה צהובה איכותית מגוררת או פרמזן.

•  קרוטונים משקית- פרוסות טוסט מלחם שחור איכותי – כיכר לחם שחור עגולה שלמה

שמים בסיר עמוק כ2 וחצי כפות חמאה וכף שמן ומאדים את הבצלים – לאחר שבצלים התרככו להמשיך לטגן עד שהצבע שלהם משחים.
מוסיפים כף קמח ובוחשים היטב – למי ששואל למה , זה בשביל הסמכת המרק.
מוסיפים נוזל – בדרך כלל הצבע החום של המרק נובע מהציר בקר החום שהוכן מעצמות בקר שהתבשלו בישול איטי כל הלילה עם ירקות ציר אבל? אנחנו בישראל ולכן באופן חד פעמי אני מאשרת לכם שפים צעירים, להוסיף למים 2 ?3 כפות אבקת מרק בצל או אפילו (במקרי חירום) שקית של מרק בצל מוכן.

לבחוש היטב את הנוזל ואת הבצל המטוגן ולבשל כחצי שעה על אש בינונית. להוסיף מעט פלפל שחור, אולי קצת פרחי טימין טרי ואם צריך מלח
להגביר את האש ולהביא לרתיחה, להוסיף יין לבן ולתת לכל האלכוהול להתאדות. היין מוסיף חמצמצות אז לא להגזים

המרק מוכן ועכשיו להצעות הגשה:
1. בתוך כיכר לחם שחור עגולה שהסרתם ממנה את הכיפה ורוקנתם את כל הפנים שלה, למזוג את המרק .
2. להוסיף קרוטונים וגבינה
3. לעשות טוסטים מלחם ופרמזן ולהכניס למרק
4. לכסות את הקערות בבצק עלים או בעלי בריק ולאפות
הכי חשוב.

זהו מתכון שניסיתי בעצמי, בדומה למתכונים אחרים עם שינוי (רוב המתכונים זהים כמעט עם שינויים קלים) שהם בעצם שינוי, לפי הטעם שאותו אתם אוהבים…………כפי שאמרתי ההכנה צריכה להיות, הכי חשוב מכל הלב… 

אנסה בהמשך להביא לכם מתכונים נוספים………    

 

(Reader.co.il SC #55289)

הוסף תגובה