הכנת חציל במיונז

אופן ההכנה

לוקחים מס' חצילים תלוי בכמות שרוצים להכין – במקרה זה אנו לוקחים 2 חצילים בינוניים מניחים איזה רשת ברזל על הכיריים שבגז(רשת מנגל כזה) ומדליקים את הגז ומניחים את החצילים להשרף, הרשת נועדה ליצור מקום לחציל בצורה נוחה, ובכן צריך להפוך את החצילים בזמן שהם נשרפים על הגז, עד אשר הם נשרפים בצורה אחידה וטובה, הם אמורים להיות רכים מאד כשהם נשרפים, הם גם נהאים קטנים יותר, כאשר הם נשרפו מכל הכיוונים ונהיו רכים, זה הזמן להוציא אותם ולשים בקערה שיתקררו.

כאשר התקררו החצילים, מנקים אותם משחור שנוצר סביב החציל, בעזרת סכין עוברים על החציל, עד אשר הוא נהיה נקיא מהשחור השרוף, והוא נהיה בצבע אפור כזה, כשהוא אפור ונקיא שמים אותם בקופסה אחרת, ומרסקים אותם טוב טוב, בעזרת מזלג וסכין, וכל כלי שאפשר בעזרתו לרסק, עד למצב שהחציל מרוסק היטב ובצורה אחידה.

במצב הזה נשאר לתבלן את הסלט והוא יהיה מוכן והתבלון הוא כזה….

קוטשים 2 או 3 שיני שום לתוך החצילים…

מוסיפים קצת מלח ופלפל.

מעט מיץ לימון(ממש קצת אולי כפית) לא להוסיף הרבה לימון זה עלול להרוס.

שמים מיונז לפי הכמות הנדרשת ומערבבים היטב היטב(ערבוב טוב אחיד לטעם טוב בהמשך)…

אפשר גם להסיף מעל מעט קוסברה קצוצה טוב טוב (מוסיף גפ טעם וגם למראה טוב)…

אחד מהמתכונים המוצלחים ביותר והאהובים, מתכון מוצלח, וקל להכנה מהירה בתאבון…………

הכנת סלט חצילים – לאנשים שאוהבים, לא לשכוח שיש במתכון מרכיב מאד חשוב, והוא נותן את הטעם החשוב שבסלט, וזה כמובן שההכנה תהיה מכל הלב…………

הכל בהישג יד, הכנה קלה ומהירה ומומלצת כמובן…………

הכנה מוצלחת – תהנו…………….  תספרו לחברים……………        שיהיה בתאבון………… 

זהו מתכון שניסיתי בעצמי, בדומה למתכונים אחרים עם שינוי (רוב המתכונים זהים כמעט עם שינויים קלים) שהם בעצם שינוי, לפי הטעם שאותו אתם אוהבים…………כפי שאמרתי ההכנה צריכה להיות, הכי חשוב מכל הלב…  אנסה בהמשך להביא לכם מתכונים נוספים…

הוסף תגובה