הכנת מרק תירס

הוראות הכנה למרק תירס ביתי

לסיר גדול שופכים כ 3 עד 4 קופסאות שימורים של תירס, עם הנוזל שלהם.
מכסים את התירס במים או בציר עוף משובח ומרתיחים כחצי שעה.

מתבלים במלח, פלפל לבן, אבקת מרק עוף (למי שממש צריך), להוסיף מעט סוכר (אם התירס לא מתוק)
כף סויה (רצוי להשתמש בסויה בהירה אחרת היא תצבע את המרק שלכם בצבע חום).

כאשר התירס צריך לעשות את הדברים הבאים…
1. לרסק חצי מכמות התירס בבלנדר או בסטיק כדי להסמיך את המרק ולתת לו טעם עז של תירס
2. להוסיף פרוסות של תירס גמדי מקופסא
3. לזרוק למרק רצועות דקות של חזה עוף ולהרתיח כ 10 דקות נוספות

כשהמרק מוכן ומתובל להביאו לרתיחה ולטרוף לתוכו במהירות שני חלבונים מוקצפים קלות עם מזלג. זה מה שיהפוך את המרק ממרק פולני למרק סיני אורגינל.

בהגשה, לפזר בכל צלחת מעט בצל ירוק קצוץ דק ועלי אגרול שנחתכו לרצועות וטוגנו בשמן עמוק
קונים אותם בסופר במקרר של הקפואים והשם שלהם בעברית הוא עלי בריק.
חותכים כמה עלי בריק לרצועות קטנות ומטגנים אותם בשמן עמוק לשניות מעטות עד שיזהיבו

מסננים ומניחים על נייר סופג

מפוררים את החתיכות לפתיתים שנראים כמו קורנפלקס, מפזרים על המרק ואז מבינים למה כולם אומרים לכם שהמרק שלכם הוא בול כמו של אהרוני והסינית באלנבי

מתכון זה ניסיתי בעצמי בדומה למתכונים אחרים עם שיוני(לפי הטעם שאותו אתם אוהבים).

הכי חשוב לא לשכוח שיש מרכיב מאד חשוב והוא, שההכנה תהיה מכל הלב….

הכנה מוצלחת…..והכי חשוב שיהיה בתאבון… 

הוסף תגובה