הכנת סלט גזר מבושל

הכנת סלט גזר מבושל – פשוט וקל להכנה

 לאנשים שאוהבים, לא לשכוח שיש במתכון מרכיב מאד חשוב, והוא נותן את הטעם החשוב שבסלט, וזה כמובן שההכנה תהיה מכל הלב…………

לוקחים מספר גזרים – לפי הכמות הנדרשת לכמות הסלט, שוטפים היטב ומקלפים – לאחר מכן מכניסים את הגזרים לסיר, וממלאים את הסיר במים עד מעל הגובה של הגזרים – שמים על הגז, בתחילה על אש גבוהה, וכאשר המים מגיעים לנקודת רתיחה, מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה ומכסים את הסיר, בשלב זה ממתינים כ-10 עד 20 דקות, בודקים בעזרת מזלג את הגזרים מדי פעם, אם הם רכים מספיק, המזלג אמור להנעץ בגזר בקלות, בשלב זה אפשר לכבות את הגז, ממתינים שיתקרר כחצי שעה, מפרידים את הגזרים מן המים, וחותכים את הגזרים לפרוסות עגולות כפי שנראה בסלט, יש שאוהבים לחתוך בצורה אלכסונית.

לאחר שכל הגזרים חתוכים לפרוסות, זה הזמן לתבלן – שזהו בעצם השלב הסופי, מעבירים את חתיכות הגזר לקערה – התבלון הוא כך…

שמים כפית מלח. 

הריסה חריפה (2 עד 3 כפות לפי הטעם הרצוי).

יש שאוהבים לשים מעט פפריקה (לא חובה).

מעט שמן זית (כפית עד 2 כפיות).

טועמים ואם חסר מלח יש להוסיף לפי הטעם.

לבסוף לשים מעל הסלט מעט קוסברה קצוצה – מוסיף טעם ומראה טוב…..

זהו מתכון שניסיתי בעצמי, בדומה למתכונים אחרים עם שינוי (רוב המתכונים זהים כמעט עם שינויים קלים). שהם בעצם שינוי, לפי הטעם שאותו אתם אוהבים…………כפי שאמרתי ההכנה צריכה להיות, הכי חשוב מכל הלב….

הכנה מוצלחת – תהנו…………….  תספרו לחברים……………        שיהיה בתאבון………….

הוסף תגובה