המתכון המושלם להכנת בצק דק לפיצה !

ראשית נתחיל עם הכנת הבצק (הכמויות הם לפי 2-3 מגשים לטוסטר או לתנור הבייתי):

כל קמח יעשה את העבודה, אך מומלץ להשתמש בקמח איטלקי לבן, שהיום ניתן לרכוש אותו גם באינטרנט..

מצרכים להכנת הבצק:

1/2 קילו קמח (עדיף מנופה), מי שלא יודע לנפות יכול להזמין מפיצה דומינו או משהו כזה…

כוס מים פושרים (מהברז גם הולך, אבל מים מינרליים יעשו את העבודה יותר טוב)

3 כפיות שמרים (בערך 15-20 גרם)

6 כפות שמן זית משובח

2 כפיות מלח (בהריון)

1 כף סוכר גדושה

מתחילים בכך ששמים את השמרים בתוך רבע כוס מים (אפשר ממש בתוך הכוס), מוסיפים את המלח ונותנים לזה דקה שתיים להתבעבע עם עצמו.

בינתיים, לוקחים קערה גדולה, מוסיפים את הקמח פנימה, מוסיפים את תכולת הכוס מים והשמרים, מערבבים קלות, מוסיפים את השמן זית, מערבבים קלות שוב, מוסיפים את כוס המים הפושרים בהדרגה, ולבסוף את הסוכר. 

מערבבים ולשים טוב טוב במשך עשר דקות. כלל ברזל בלישת בצק, הוא לא להתעסק עם הבצק. אם הבצק דביק מידי או פחות מידי, הוסיפו קמח או מים בהתאמה.

סיימו ללוש את הבצק וסדרו אותו על צלחת מקומחת קלות, עטפו את הבצק בניילון (מקומח קלות) נצמד, כסו אותו במגבת והניחו בצד לתפיחה ראשונה למשך שעה עד שעה וחצי.

בעיקרון, לאחר שעה וחצי תוכלו כבר לרדד את הבצק ולהשתמש בו, אך אני ממליץ לתת לו תפיחה שנייה ואז להכניסו למקרר למשך שעתיים נוספות.

מצרכים להכנת הרוטב:

7-9 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

לחילופין, ניתן להשתמש בכל רוטב מוכן לפיצה, אבל זה לא אותו הדבר…

3-4 שיני שום קצוצות

1/2 בצק קצוץ דק

2 כפות שמן זית משובח

1 כוס מים רותחים

להוסיף תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, פלפל גרוס, אורגנו או כל דבר אחר שאתם אוהבים.

מתחילים בחימום מחבת עמוקה, מוסיפים שמן זית ואת השום הקצוץ (תנו לו להתבשל ולהתחמם יחד עם השמן, זה מוציא את כל המיצים הטעימים..)

מוסיפים, בצק קצוץ – שורפים קלות על אש גבוהה.

מוסיפים את העגבניות, נותנים לזה לרתוח, מתבלים, מוסיפים את המים ומנמיכים לאש קטנה למשך 15-20 דקות. הרוטב מוכן!

עכשיו, אנחנו יכולים להוציא את הבצק מהמקרר, לקמח משטח עבודה, לרדד את הבצק עם מערוך מקומח עד לכדי צורת מלבן, עיגול או כל צורת פיצה אחרת שתרצו.

על מגש שמים נייר אפיה, ועליו את הבצק. מזליפים בעדינות על הבצק שמן זית, לוקחים את הרוטב המוכן ובעזרת כף גדולה מוזגים מהרוטב על מרכז הבצק. בתנועות מעגליות מחלקים את הרוטב על הבצק בצורה שווה, כאשר מקפידים להשאיר שוליים של 2-3 ס"מ ללא רוטב עליהם.

על השוליים (ללא הרוטב) אפשר לפזר זעתר, אורגנו, בזיליקום או כל תבלין יבש אחר לטעמכם.

כעת נוכל לפזר על מגש הפיצה, איזו גבינה שתרצו, להוסיף תוספות מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש (גם טוסטר אובן יעשה את העבודה) כ- 200 מעלות חום למשך 15-20 דקות עד שתראו את הגבינה מבעבעת והריח ממלא את המטבח…

המלצות לשילובי תוספות לפיצה:

השילוש הקדוש – פלפל חריף, פפרוני, אננס

ארצישראלי – גבינה בולגרית, זעתר, זיתים ירוקים

יווני עכשווי – פלפל קלוי, עגבניות וזיתים שחורים

גבינות מומלצות:

פרמז'ן מגורדת (MUST על כל פיצה!)

בולגרית קשה

גאודה עפ"י טעם אישי

גבינת פיקורינו עם בא לכם משהו עם עקצוץ בלשון..

בתיאבון 🙂

הוסף תגובה