חגיגת יינות וגבינות

אם אי פעם הייתם במסיבת יין אמיתית, אתם בטח הבחנתם כי בכל רגע בו היין מופיע לנגד עיניכם כך גם הגבינה לא מארחת להגיע ממש רגע אחרי.

יין וגבינות הינם בעלי היסטוריה ארוכה יחדיו ומופיעים יחד כבר בכתבים עתיקים מתקופות שונות בהיסטוריה של יקבים רבים ביבשות השונות.

הצירוף של השניים הפך לכדי אומנות משל עצמה.

הגיוון הרב של שני מוצרים אלה, יין וגבינות כה גדול ורק הולך וצובר עוד שמות וסוגים מה שהופך את התהליך של ציוות נכון של שני אלה למסובך עוד יותר.

איך מוצאים חיבור טוב של גבינה ויין ?

 

לרכוש תואר של ד"ר בהתאמת יין וגבינות אינו דבר הכרחי כלל על מנת לדעת לבצע חיבור טוב של השניים.

להלן כמה נקודות אליהן יש לשים לב על מנת לדעת כיצד לעשות שילוב טוב של יין וגבינות.

מה שחשוב לזכור בכל עת הוא שאף אחד מהציוותים הללו אינם חקוקים באבן , הם מעוצבים על מנת להתאים לחיכם של רוב האנשים.

הקפידו להתנסות בשילובים השונים ומצאו את אלה אשר מתאימים לכם ביותר.

טיפ חשוב נוסף

אם אתם די ממהרים ואין לכם המלצות לשילובים כאלה או אחרים עליהם אתם יכולים להסתמך, פשוט זיכרו כי גבינות ויינות אשר מגיעים מאותו האזור בדרך כלל הינם שילוב מוצלח.

כך למשל, אתם יכולים לפתוח יין קיאנטי איטלקי וללגום כוס יין כזו עם קצת גבינת פרמזן איכותית בצד.

בתור תזכורת קבועה , זכרו כי גבינות מסוג קשה יותר כמו פרמזן או צ'דר הינם טובים במיוחד עם יינות בעלי טאנינים גבוהים.

ככל שהגבינות בעלי מרקם קרמי יותר  כמו גבינת ברי , במקרה כזה יתאימו בצורה טובה יותר יינות בעלי חמיצות גבוהה יותר , כדוגמת יין שרדונה ישן וטוב.

לבסוף, וודאו כי אתם משלבים טעמים שונים על מנת להוסיף מרקם לחוויה הזו.

כך, אם יש לכם גבינה מלוחה , שלבו אותה עם בקבוק של יין מתוק.

אם יש לכם בבית עוגת גבינה , ובכן, בשביל זה עדיף ופשוט כי תכינו לכם כוס קפה טובה.

הוסף תגובה