טארט בננות וקרם שקדים

חומרים לקלתית:

1/2 1 כוסות קמח

1/2 כוס אבקת סוכר

קמצוץ מלח

120 גר' חמאה קרה,חתוכה לקוביות

1 חלמון

חומרים לקרם שקדים:

85 גר' חמאה,חתוכה לקוביות

1 כוס שקדים

1/4 כוס+2 כפות סוכר

2 כפות קמח

קמצוץ מלח

1/4 כפית קינמון

קמצוץ אגוז מוסקט טחון

גרידה מלימון אחד

1 ביצה

1 חלבון

1 כף רום

1/2 כפית תמצית וניל

חומרים לשכבת הבננות:

4 בננות בשלות,פרוסות באלכסון

10 גר' חמאה,מומסת

סוכר,לזרייה

 

הוראות להכנת הקלתית:

1.שמים את המלח,הקמח ואבקת הסוכר בקערה של מעבד מזון ומפעילים אותו למשך כמה שניות.

2.מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים,עד שמתקבלת תערובת פירורית(הפירורים צריכים להיות בגודל של גרגר אפונה).

3.מוסיפים את החלמון ומעבדים עוד כ-10 שניות.

 

4.מעבירים את הבצק למשטח עבודה ובעזרת הידיים מעבדים אותו,עד שמתקבל בצק אחיד.

5.משטחים את הבצק,מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.

6.מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים לו לעמוד כמה דקות בטמפרטורת החדר,על מנת,שהוא יתרכך מעט ויהיה קל לרדדו.

*משמנים תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ.

7.מרדדים את הבצק על גבי משטח עבודה מקומח או נייר אפייה לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ.

8.מעבירים את הבצק לתבנית הפאי,מהדקים היטב לשוליים ולבסיס,מורידים את השאריות ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג.

9.מכניסים את הקלתית למקפיא למשך שעה-שעתיים.

*מחממים תנור ל-190 מעלות.

10.לוקחים חתיכת רדיד אלומיניום (כזו שתספיק לכסות את תבנית הפאי),משמנים בחמאה את הצד המבריק שלה ומהדקים את הצד המשומן לקלתית.אופים במשך 15-20 דקות,עד שהקלתית מתחילה להזהיב.מוציאים מהתנור ומניחים על גבי רשת צינון.מסירים בעדינות את רדיד האלומיניום ואם יש חלקים בקלתית שהנתפחו מעט-לוחצים עליהם עם הצד האחורי של כף,עד שהם משתטחים.

11.מצננים לחלוטין.

הוראות להכנת קרם השקדים:

*מחממים תנור ל-180 מעלות.

1.שמים את קוביות החמאה על גבי מחבת ומחממים,על גבי להבה בינונית,עד שהחמאה מתחילה להשחים,מורידים מהאש,מעבירים לקערה ומשאירים להתקרר.

2.שמים את השקדים,הסוכר,המלח והקמח בקערה של מעבד מזון ומעבדים עד שהשקדים נטחנים דק.

3.מוסיפים את הקינמון,אגוז המוסקט וגרידת הלימון ומעבדים כמה שניות.

4.מוסיפים את הביצה והחלבון ומעבדים כמה שניות,עד שהכל מתאחד.

5.מוסיפים את החמאה המושחמת,הרום ותמצית הווניל ומעבדים כחצי דקה.

6.מעבירים את קרם השקדים לקלתית המקוררת.

7.מניחים את פרוסות הבננה מעל לקרם השקדים,מורחים אותן בחמאה המומסת ומפזרים עליהן מעט סוכר.

8.אופים 20-25 דקות,עד שקרם השקדים מתייצב ומקבל גוון זהוב.

9.מצננים את הפאי לחלוטין על גבי רשת צינון ומורחים אותו במעט דבש,לקבלת מראה מבריק ויפה.

הוסף תגובה