ייעוץ קולינארי במטבח הפרטי שלכם

כמה פעמים הגעתם הביתה גוועים מרעב,
פתחתם את המקרר ואמרתם לעצמכם אין שום דבר לאכול??
אז זהו..שברוב המקרים יש לנו בבית הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים,
אני אלמד אותכם ,ליצור מנות ממה שיש לנו במקפיא,במקרר,בארונות וניצור ארוחה ממה שיש.
עם קצת יצירתיות אפשר לייצור מנות מדהימות ומספקות,אני כמובן מדברת על בתים שחיים שם,ולא בתים נטושים שאין מקרר ובאמת אי אפשר 
ליצור שום דבר.
הקדמה לכתיבת הטור ,פתחתי מקררים,ארונות ומקפיאים של חברים,הורים,שכנים וסתם כאלה ששיתפו איתי פעולה .
מה גליתי?? גליתי שלרוב האנשים ,יש מזווה קטן של חומרי גלם קבועים.
כגון:
שמן ,שמן סויה,שמן שומשום
סויה,רוטב צ'ילי,רטבים מוכנים קנויים
חומץ,בלסמי,חומץ בן-יין
שימורים,תירס,חומוס,אפונה,טונה,זיתים,מלפפונים,רסק עגבניות,פסטה
במקרר,שאריות של ירקות,בירה,יין פתוח,חלב,חמאה,כמה ביצים,גבנ"צ,מיונז,חומוס
במקפיא,לחם קפוא,ירקות קפואים,בשר קפוא,נקניקיות
 
טוב..אחרי שעשיתי שעורי הבית,החלטתי שהגיע הזמן להוכיח את התאוריה במעשים.
צלצלתי לחבר של חבר,שידוע כרווק מושבע,שגר בשכונת פלורנטין בדירת רווקים עם שותף.
קפצתי לקפה ,דברנו קצת ושאלתי האם רעב ?הוא מיד אמר לי כן אבל…"אין לי כלום בבית ,אפשר לרדת למטה לחטוף משהו"
ואז ידעתי שיש לי פה הזדמנות,להוכיח אחרת למרות שהיו לי קצת ספקות,מפני שהוא צנום וכחוש ולא נראה אכלן מי יודע מה.
שאלתי אם בא לו ,שאני אבדוק אם אפשר להכין משהו ממה שיש,והוא ענה לי"אין סיכוי הבית ריק"
פתחתי את המקרר באמת שלא היה הרבה אבל זה מה שהיה לו בבית:
שמן סויה
קופסת חומוס למריחה
קופסת שימורים של גרגרי חומוס
שקית פיתות קפואות
פפריקה מתוקה
כמון
שום
בירה
כמה בצלים
1/2 חבילת קמח
זעתר
והנה לכם…..
 
חומוס עם תבשיל גרגרי חומוס ובצל טמפורה,
מוגש עם פיתות קריספיות במרינדת זעתר
 
:מתכון לתבשיל גרגרי חומוס:
1.גרגרי חומוס משימורים שטופים היטב
2.פפריקה מתוקה,כמון,מלח,פלפל
כמה שיני שום
הכנה:
1.מחממים סיר קטן/מחבת מוסיפים מעט שמן
2.שמים שום,את התבלינים וגרגרי החומוס
3.מכסים עד חצי הגובה במים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות
 
טאמפורה בצל:
1.בצל מקולף חתוך לטבעות בעובי 2 ס"מ 
2. 8 כפות קמח ,1/4 בקבוק בירה,1 כפית פפריקה מתוקה,מלח
3.שמן לטיגון
הכנה:
1.מפרידים לטבעות את הבצל הקלוף
2.בקערה מערבבים את הקמח,פפריקה,מלח,בירה לבלילה סמיכה (הבדיקה מכניסים אצבע לבלילה ,והבלילה צריכה להתפס על האצבע)
3.מחממים שמן בסיר קטן
4.מצפים את טבעות הבצל בבלילה ומטגנים
5. מוציאים את טבעות הבצל ומניחים על נייר סופג ומתבלים במלח
 
פיתות קריספיות במרינדת זעתר:
1. 2 פיתות מופשרות
2.זעתר,שום כתוש,שמן,מלח
הכנה:
1.חותכים את הפיתות לאצבעות או לכל צורה שרוצים 
2. בקערה מערבבים 4 כפות זעתר,3 שיני שום כתושות 1/2 כוס שמן ומלח
3.מורחים את המרינדה בנדיבות על הפיתות
4.אפשר לצלות את הפיתות על מחבת פסים,לאפות באובן טוסט.
 
הרכבת המנה….
1.בצלחת עמוקה מורחים את החומוס
2.באמצע מניחים את תבשיל גרגרי החומוס
3.מעל כמה טבעות בצל טאמפורה חמות ועסיסיות
4.בצלחת נוספת מגישים את הפיתות
5.מוזגים בירה קרה
ובתיאבון…
והנה לכם ארוחה מגניבה ,באמצע היום עם כוס בירה חומוס עם גרגרים ,בצל טאמפורה ופיתות קריספיות לניגוב
מי אמר שאין מה לאכול??
 
כתבה באהבה:
השפית חגית עקביה

הוסף תגובה