פסח קרב ובא …האם לקנות אוכל מוכן או להמשיך את מסורת הבישולים והניקיונות?

חגית עקביה ייעוץ קולינארי

כל שנה עולה השאלה מי יבשל לפסח?אצל מי נתארח או הפעם נארח אצלנו?
פסח החג שמייצג כביכול חירות גורם לנו לפעמים להיות עבדים לניקיונות ובישולים.
אז תרשו לי לשתף אותכם בהיתלבטות.

פסח,כל שנה אנחנו יושבים סביב השולחן עם יקירינו ומשחזרים את יציאת מצרים שרים שירים,עושים לחיים עם כוסות היין,

אבל בואו נספר את האמת,רובנו מגיעות גמורות ועייפות ,תשושות אבל מאושרות מאושרות לראות את משפחתנו סועדות את מטעמנו שעמלנו כו רבות.

היציאת מצרים שלנו מתחילה חודש לפני,אנחנו מתכננות את הניקיונות,הבישולים,עושות שלום משפחתיוטורוחת ,עומלות כדי שארוחת ליל הסדר תעבור בשלום.

היום יש כמה אופציות נהדרות ,שחוסכות לנו את הטירחה או לפחות את חלקה.

יש כאלה שבוחרים לעשות את ליל הסדר במלון בארץ או בחו"ל.

אך האופציה הזאת היא יקרה מאוד אבל משחררת אותנו מכל המטלות שקשורות לחג.

אופציה שנייה,זה לנקות כמו כל שנה,לעבוד ולטרוח במטבח כמה ימים וישאול בלבנו למה אני עושה את זה לעצמי.

יש לציין את היתרונות של זה,שזאת היזדמנות לצבוע את הבית,לעשות ניקיון וסדר יסודי שרק בפסח עושים.

לעשות את המאכלים שהילדים מחכים כל השנה כדי להתענג עליהם.

אופציה שלישית,זאת האופציה שאני יכולה לעזור לכם…או חברות קייטרינג רבות אחרות שמציעות מגוון רב של מאכלים לפסח לכל העדות.

לפני מחליטים צריך לעשות שיקולים של נוחות + כלכלי.

תנו לי להפתיע אותכם לגבי הכלכלי…לפעמים זה הרבה יותר משתלם לקנות אוכל מוכן מאשר לעשות את הקניות לבד.

לגבי הנוחות, זה תענוג גדול. מה שאתם צריכים לעשות זה להכנס לאתר הבית שלי,לבחור את המנות שאתם אוהבים ואני אגיע אליכם עם האוכל עד הבית.

קבלו ממני מתנה כמה מתכונים לפסח:

אוסובוקו טלה :                                                     

החומרים:                                                                                   

6 חתיכות אוסובוקו טלה

3 גזרים
6 בצלים סגולים קטנים 
1 שורש סלרי
2 שורש פטרוזיליה 
4 ענפי סלרי אמריקאי חתוך לחתיכות של 5 ס"מ
10 שיני שום לא קלופות 
ציר טלה כהה (במידה ואין, אפשר להוסיף למים חמים 2 כפות רסק עגבניות)
שמן זית לסגירת הבשר
עלי דפנה
תימין

אופן הכנה:
1. מחממים מחבת עם שמן זית, ומחכים ש"תעשן".  
2. סוגרים את נתחי הטלה מכל הכיוונים, ומניחים בסיר שמתאים לתנור. 
3. מוסיפים לאותה מחבת שמן זית וצורבים את הירקות. מניחים בצד.
4. למי שאין ציר טלה: מוסיפים לאותה מחבת קצת קמח (ליצירת רביכה סמיכה), בצל קצוץ, קופסת רסק עגבניות ומעט מים חמים.
3. מתבלים את הבשר מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס, תימין ועלי דפנה. מכסים את הבשר בציר. מכסים את הסיר ומכניסים אותו לתנור שחומם ל-160 מעלות למשך כשעתיים. 
4. מוציאים מהתנור, מוסיפים מעל הבשר את הירקות ומחזירים את הסיר המכוסה לתנור לעוד שעה.

סלט סלמון וסלק ברוטב וואסבי :

החומרים ל- 6 מנות: 
לסלט: 
1 ק"ג סלק שטוף 
350 גרם סלמון טרי 

לרוטב: 
2 כפות מי סודה 
1/2 כפית אבקת ווסאבי 
100 מ"ל רוטב סויה 
1 כף שמן שומשום 
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

להגשה: 
בצל ירוק קצוץ


ההכנה:                                                                                        

 

הסלט: 
1. אופים את הסלק בתנור שחומם מראש עד להתרככות. 
2. קולפים, חותכים לקוביות, מעבירים לקערה ומצננים. 
3. חותכים את הסלמון לקוביות ומוסיפים לקערה. 

הרוטב: 
1. מערבבים בקערה קטנה מי סודה ואבקת ווסאבי, רוטב סויה ושמן שומשום. 
2. יוצקים את הרוטב על הסלט, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. 
3. משהים בצד כחצי שעה לספיגת הטעמים.

ההגשה: 
1. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה גדולה. 
2. מפזרים בצל ירוק למעלה ומגישים מיד.

עוגת שוקולד  לפסח:

לעוגה
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר                                                                    
400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
250 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אגוזי מלך טחונים
4 כפות קמח מצה
2 כפות קקאו

לציפוי ועיטור
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת 
20 גרם חמאה 
12 כדורי שוקולד קנויים ( פררו רושה)
תבנית בקוטר 26 ס"מ משומנת

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני ( 175 צ. ), ממיסים בסיר כפול על אדים את השוקולד והחמאה, מסירים מהאש מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב. מוסיפים רבע כוס סוכר, אגוזים, קמח מצה וקקאו ומערבבים.

2. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב, מקפלים לתערובת השוקולד, יוצקים לתבנית ואופים כ- 40 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט רטוב. מוציאים מהתנור מעבירים סכין בין דופן התבנית והעוגה ומצננים היטב.

3. שמים בסיר קטן את השמנת לקצפת, מביאים לרתיחה מסירים מהאש מוסיפים את השוקולד והחמאה ובוחשים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט יוצקים על העוגה ומצפים גם את השוליים.

4. מקררים עד שהציפוי מתקשה. מעטרים בכדורי שוקולד.

מאחלת לכל עם ישראל

חג שמח וכשר

באהבה גדולה

 

חגית עקביה

 

www.hagitakavia.com

הוסף תגובה