מאפה תפוחי אדמה

 להלו מתכון קל ופשוט להכנה של תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת.טעים להפליא ומבוקש באופן תדיר על ידי בני הבית שלנו.מורכב מחומרים פשוטים

  לסימה שטיין יש הרבה תכונות נפלאות.מעבר להיותה אישה נאה ביותר ,נבונה ועוסקת בתפקיד אחראי ביותר של אחות בחד המיון היא גם יודעת לבשל. "גם יפה וגם אופה" במובן הכי חיובי של המילה.

 אחד הדברים שאנחנו, כולנו אוהבים לאכול בבית הוא :מאפה תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת.

קל להכנה, משביע, טעים  ביותר. למקפידים ניתן להשתמש בשמנת בעלת חמישה עשר אחוז שומן.

להלן המתכון למאפה המשובח הזה:

חומרים נדרשים

עשר עד שנים עשר תפוחי אדמה בינוניים.רצוי טריים, צהובים שנקנו בשוק.

שני מיכלי שמנת להקצפה- שלושים ושמונה אחוז של  "השף הלבן"

קורט פלפל שחור גרוס דק.

קורט מלח רגיל.רצוי מלח ים איכותי המכיל פחות נתרן.

שלוש כפות גדושות של שום כתוש.לחילופין ניתן להשתמש בעשר שיני שום טריים כתושים.

ניתן להוסיף קופסא בת מאתיים גרם של פיטריות חתוכות.רצוי להוסיף מאתיים גרם של פיטריות טריות מכל סוג האהוב עליכם.

סדר הפעולות

לחמם את התנור למאתיים וארעים מעלות.

לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס אותם לפרוסות דקות.

לסדרם בהשטחה בתוך התבנית.רצוי חד פעמים-תבנית בינונית.

בקערה נפרדת לשים את כל החומרים ולבחוש היטב.

לצקת את הבלילה מעל תפוחי האדמה.לכסות עם נייר כסף את התבנית ולשים במשך שעה בתנור.

לקראת הסיום ברבע השעה האחרונה, להוריד את נייר הכסף ולהשאיר להשחמה.

להמתין בסבלנות מספר דקות לפני האכילה.זה חם עד לוהט.

בתיאבון

הוסף תגובה