מה ידוע על הפפריקה ?

איפה את פפריקה שלי?

הפפריקה, בשמה העיברי פלפלת, הינו אחד מהתבלינים הנפוצים בארץ ובעולם ,הוא מופק ע"י טחינה של פלפל צ'ילי לאבקה שמקורו בדרום אמריקה ואומץ במטבחים רבים ברחבי העולם.

יש בו ויטמין A והוא מוסיף המון טעם לכל מאכל שמתבלים איתו. חשבתם שזה הכל ? …אז זהו שלא….ישנם כמה סוגי פפריקה : הפפריקה המרוקאית שעשויה בתהליך הפקה בשמן מצוינת לשקשוקה ,מטבוחה וכל מאכל שמומלץ להדגיש את ה "ביתיות " שבו.

הספרדים שאוהבים את הפפריקה שלהם מאד ובעקר בפאייה יש להם שלושה רמות של פפריקה החל מהמתוקה -dulce, חצי מתוקה-agridulce ובעלת החריפות הקלה-picante .

ואילו ההונגרים שחיבקו בחוזקה את התבלין האדום במטבחם מחזיקים בשישה רמות פפריקה כשהדגש הוא על החוזק והחריפות : kulonleges ( חריפות עדינה) ועד eros ( חריף מאד) . לא זאת בלבד הם כל כך משתמשים בתדירות גבוהה בפפריקה בכל תבשיל שאפילו יש להם מגוון מוצרים מפפריקה. אני זוכר שעבדתי עם שף ממוצא הונגרי שכאשר היה צריך להכין ארוחה הונגרית טהורה אף הזמין רכז פפריקה ( כמו רכז עגבניות ,חלב מרוכז),שהגיע בצנצנת מבודפסט.

 

כמה דברים שחשוב לציין : הפפריקה החריפה עשויה מטחינת הפלפל צ'ילי במלואו.

הפפריקה המתוקה :עשויה מטחינת הפלפלים ללא הגרעינים והעורקים.

וישנה הפפריקה המעושנת (מאד חביבה עליי) שעשויה מתערובת של פפריקה מתוקה ותבלין מעושן בשם "היקורי".

והנה מתכון כרעי עוף בשלל פפריקות בתנור:

המצרכים:

20 יחידות כרעי עוף

10 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות.

3 גמבה אדומה חתוך לרצועות

3 פלפל כתום חתוך לרצועות

4 בצל סגול חתוך לפרוסות

2 לימונים חתוכים לקוביות.

10 שיני שום פרוסים

4 כפות פפריקה מתוקה בשמן ( אפשר גם רגיל)

3 כפות פפריקה מעושנת

1 כף פפריקה חריפה ( אפשר לוותר למי שלא אוהב חריף)

1 כף מלח

1/2  כף פלפל שחור טחון

שמן זית

אופן ההכנה:

1.בקערה ממש גדולה מערבבים את כל החומרים היטב ומעסים את הכרעיים עם שמן זית ושמים במקרר למספר שעות או אפילו לילה שלם.

2. בתבנית אפייה שופכים חצי ליטר מים ומניחים בצורה מסודרת את הכרעיים ואת שאר החומרים.

3. מכסים היטב עם ניר כסף ומכניסים לתנור מחומם מראש בחום של 200 מע' כחצי שעה .

4. מסירים את הניר כסף לאחר שמוודאים קודם שהעוף התרכך.

5. ממשיכים באפיה בתנור לעוד 10 דקות לקבלת קרסט לעוף.

ניתן להגיש יחד עם תפוחי האדמה כתוספת.

 טיפ של שף ממני: המים ששמים בתבנית מטרתה לרכך את העוף ואת תפוחי האדמה שסופגים את הטעמים והתבלינים מהעוף.

הוסף תגובה