מעבדים לרדיו

"אני מכוון לרדיו" זה משפט שהייתי רוצה לקבל עליו אגורה על כל פעם שאני שומע אמן אומר אותו, אם זה היה קורה הייתי יותר מדי עשיר היום (ולא הייתי כותב את הפוסט הזה ככל הנראה…). עם זאת, צריך להבין שכששולחים שיר לרדיו הוא צריך לענות בחיוב על קריטריונים מסויימים בשביל להיות שמיע ברדיו. להלן המדריך המקוצר ל"עיבוד שיר לרדיו, עשה ואל תעשה" 
אידוב שי | 12/02/2015

 

חוק ה3:00 דקות – הסיבה שתחנות רדיו שמות שירים ברדיו מלכתחילה היא בשביל להנעים את זמן הנסיעה של המאזינים שלהם באוטו או של אלה שעובדים ורוצים קצת גרוב בזמן שהם עובדים. ברגע ששיר ברדיו עובר את סף ה- 5 דקות זה כבר לא בשביל להנעים את הזמן של המאזינים, זה כבר בשביל להקשיב לשיר והתבטאות האומנותית, שזו לא המטרה שהאדם הממוצע מקשיב לשירים ברדיו. האדם הממוצע רגיל לשמוע שירים באזור ה- 3 דקות כל מה שקורה אחרי זה כבר מתחיל להשמע לו כחופר ומשעמם (בהנחה והמטרה שלו מלכתחילה היא לא להקשיב לשיר אלה לשים אותו בתור מוזיקת רקע בזמן שהוא עושה משהו). לכן כששולחים שיר לרדיו הוא צריך להיות באזור ה3:00 דקות, תוכלו גם להיכנס לאתרים של תחנות רדיו ולראות את רשימת השירים שהם מפרסמים, תשימו לב שכל השירים שתמצאו ינועו בין 2:30 ל-4:30 דקות (לרשימה של תחנות רדיו >>>).

 

החצי דקה הכי ארוכה בעולם – ברגע שהסולן מתחיל לשיר את הבית הראשון – שם האקשן מתחיל, לכל שיר שתקשיבו ברדיו יהיה פתיחה של מקסימום עד חצי דקה עד שהסולן מתחיל לשיר. את אף- אחד לא מעניין פתיחה ארוכה או אמירה אומנותית כזאת או אחרת של דקה או שתיים כמו בשירים של פינק פלויד, זה לא שאני אומר שפינק פלויד לא להקה מצויינת אני אוהב את השירים שלהם מאוד, אבל לקהל המאזינים של הרדיו צריך לתת למילים לדבר עד חצי דקה. צריך להבין שאנחנו חיים היום בתקופה של "כאן ועכשיו!" ואם אתם לא תתחילו את הבית הראשון בהקדם אז קהל המאזינים של הרדיו יאבד עניין בשיר מהר מאוד, שזו לא המטרה של הרדיו ולא המטרה שלכם.

 

ככה בונים שיר – לשירים ברדיו יש שלושה סוגים של מבנה שיר והם:

מבנה ראשון:
פתיחה > בית   בית > פזמון
מבנה שני:
פתיחה > בית   בית > פזמון > סולו
מבנה שלישי:
פתיחה > בית   בית > פזמון > גשר / סולו > פזמון
אלה מבנים שקהל המאזינים ברדיו רגיל לשמוע כבר שנים, סטייה מהמבנים הללו תהיה מוזרה ושנויה במחלוקת. אם לא תעשו כך, הסיכויים שלכם להיכנס לרדיו ילכו יקטנו עוד יותר ממה שהם כרגע.  

 

שולחים יונה – אז נניח שעמדתם בקריטריונים הנ"ל מה עושים עכשיו?? שאלה הרבה יותר פשוטה. תקשיבו לתחנות ברדיו ותמצאו את התחנות ששמות שירים שדומים לשירים שלכם, אם אתם עושים מזרחית תשלחו לתחנות שמשמיעות מוזיקה מזרחית, אם אתם עושים מטאל תשלחו לתחנות שעושות מטאל וכו'…
אתם לא צריכים לפתוח את הרדיו בשביל להבין איזה שירים משמיעים ואיפה, בדר"כ לאתרים של תחנות הרדיו יש רשימה יפה של השירים שמושמעים נכון להיום ברדיו. תמצאו את השירים בYouTube ותראו אם השיר שמושמע ברדיו קרוב או דומה לשיר שלכם. ברגע שאתם מוצאים תחנת רדיו מתאימה, תמשיכו לשלוח את השיר שלכם בעיקביות. שדרני רדיו מקבלים המון שירים כמעט בכל יום, ברגע ששדרן רדיו מקבל את השיר שלכם סביר להניח שהוא קיבל עוד כמה, ולא תמיד הוא ימצא את הזמן להקשיב לשיר ששלחתם. לכן, אל תתביישו להיות "קרציות" ותמשיכו לשלוח את השירים שלכם לרדיו, אלה אם כן השדרן החזיר לכם תשובה וביקש מכם להפסיק לשלוח לו (להרחבה בבחירת תחנת רדיו לחצו כאן).

הוסף תגובה