מתכון לחומוס ביתי ממר חומוס

שימו לב!
המתכון שאתם הולכים לקרוא כאן, הוא עבר נסיונות רבים של יצירת חומוס מהבנאלי ביותר למופרע ביותר, ואחרי כל הנסיונות הללו, זהו המתכון המנצח!

כמה מילים עלי:

קוראים לי ברק, אני במקור מהצפון, אוכל חומוס פעמיים-שלוש בשבוע, חי חומוס, מכין חומוס, אבא שלי מכין לי חומוס, וחברים שלי מכנים אותי 'מר חומוס'. אני חושב שיש לי את הכבוד לבוא ולספר על איך מכינים חומוס ממרום נסיוני בתחום.

המתכון הולך ככה (בסיום אני אתן גם כמה טיפים חשובים):

1. לצורך העניין, נכין 250 גרם גרגירי חומוס.

2. 250 גרם של טחינה (לדעתי עדיף טחינה מלאה – מרוויחים ערך תזונתי טוב בהרבה)

3. שתי שיני שום (אפשר גם טיפה יותר לחובבי השום)

4. כפית אחת של מלח. (ניתן בסיום להוסיף בהתאם לאדם)

 

5. שלוש כפות של שמן זית. (אפשר פחות לבריאים מבינינו)

6. עוד מרכיב שהוא לא חובה – חצי כפית כמון. 

המרכיבים הללו הם זהב!

שימו לב שחומוס ביתי יכול להרזיק לדעתי משהו כמו ארבעה-חמישה ימים. אין לו חומר משמר (מה שהוכח שקשור לעלייה באחוזים לתחלואה בסרטן).

כמה טיפים:

א. לא להוסיף לימון – אני אישית לא כל כך אוהב חמיצות בחומוס, אבל מכיר אנשים שכן. בעיני הורס.

ב. להגביל את כמות הפיתות שאוכלים עם החומוס (ואת זה למדתי כשעברתי ליד חומוס אבו דאבי ועצר אותי בחור שהגענו במקרה לשיחה על חומוסיות). אני אישית בחור גדול – מטר תשעים, ואני אוכל פיתה וחצי למנה. אבל להרבה אנשים, לאכול פיתה למנה זה פתרון טוב, כי אחרת נסחפים וסתם משמינים.

ג. לאכול עם בצל! 

תקשיבו, חומוס אוכלים עם בצל (!). מעבר לעובדה שבצל חי הוא נורא בריא, הטעם של חומוס עם בצל הוא פשוט מעול!

ד. לא לאכול חומוס עם בשר – חומוס הוא מנה צמחונית. ואם כבר אכלתם כזו, אז למה לא להנות מהטעם הנפלא שלו? למה לרצוח עוד בעל חיים?

ה. כשאר משרים את גרגירי החומוס ללילה שלם, בסוף מוציאים את המים. אני ממליץ בחום להשתמש בחלק מהמים הללו לאחר ערבול המרכיבים במערבל מזון, בכדי ליצור את המרקם הרצוי של החומוס.

 

בקיצור חברים, אני מקווה שגרמתי לאנשים לרצות יותר חומוס כי אני מאוד בעד מאכלים צמחוניים.

תודה רבה על הקריאה, ואל תפסיקו לחמס!

 

 

הוסף תגובה