מתכון לפיצה הפשוטה והטעימה ביותר!

מהו המאפה אשר מכוסה שכבת רוטב עגבניות, גבינה צהובה ותוספות אחרות? כן ידידיי, זוהי הפיצה! את הפיצה ניתן להזמין או להכין וכמעט שאין ספר בישול אשר אינו מכיל מתכון לפיצה באחת מקטגוריות האפייה.

בארץ ניתן להזמין פיצה כמעט לכל ישוב בין אם מבודד ובין אם עירוני וצפוף. אך ישנן מספר בעיות הקשורות להזמנת פיצה :
•    מחיר משתנה – ישנן פיצות אשר נמכרות במחיר אשר אינו שווה לכל כיס.
•    חומרים – איננו יודעים מהי איכות החומרים אשר מרכיבים את הפיצה אותה אנו מזמינים. בתור דוגמא ניתן לציין את מוצקי החלב שאינם בריאים אך משמשים רבות בתור תחליף לגבינה צהובה מבלי ידיעתנו.
•    טעם – אזורי החלוקה מוגבלים ולכן לעיתים רבות אנו נאלצים להתפשר על פיצה שאיננה טעימה לנו.

 

בגלל בעיות אלה רבים פונים אל ספרי הבישול ולאינטרנט בחיפוש אחר מתכון לפיצה מנצח אשר עלות הכנתה הינה אפסית ואיכות החומרים בהם אנו משתמשים נתונה לבחירתנו. במידה וברשותכם המתכון הנכון – הטעם ומרקם הפיצה נהדרים!

ועכשיו – מתכון לפיצה מנצחת :

מתכון לפיצה זאת כולל את המרכיבים הבאים לבסיס הפיצה :
•    שתי כוסות קמח לבן.
•    חצי קובית שמרים.
•    קורט מלח.
•    שמן זית.
•    רבע כוס מים פושרים.
•    כפית סוכר.

אופן ההכנה :

בכוס המים הפושרים שמים את כפית הסוכר וחצי קובית השמרים ומערבבים היטב עד שכל השמרים נמסו. לאחר 5 דקות מוסיפים את תוכן הכוס אל קערה אשר בה הכנתם מראש שתי כוסות קמח לבן, קורט מלח ו- 6 כפות שמן זית. תוך כדי לישה מוסיפים מים פושרים לפי הצורך עד שנוצר בצק אשר לו דביקות מינימאלית. מורחים את הבצק בשכבה עדינה של שמן זית. מכסים את הקערה, מניחים במקום סגור ומתפיחים שעה. לאחר ההתפחה ניתן להכין את בסיס הפיצה בגודל הרצוי עבורכם.

את הרוטב לפיצה תוכלו להכין מהחומרים הזמינים בביתכם – רסק עגבניות, פלפל, מלח, טימין, בזיליקום ועוד. לאחר מריחת הרוטב על הפיצה, כסו אותה בשכבה נדיבה של גבינה צהובה ומעליה את שאר התוספות שבחרתם. הכניסו לתנור ל- 180 מעלות עד שהבצק משחים. והרי לכם מתכון לפיצהשלא מהעולם הזה.
בתיאבון!

הוסף תגובה