מתכונים בתעשייה

אפשר להגיד המון דברים על אוכל, אפשר להגיד כמה שהוא טעים וכמה שאנחנו אוהבים אותו מאוד וכמובן לא יכולים בלי אוכל ולא יכולים כמעט להעביר שעה או אפילו חצי שעה בלי לנשנש משהו טעים או משביע, ואין ספק שמדובר בדבר אולי הכי חיוני לנו ביחד עם מים כי פשוט בלי אוכל כנראה שלא נסתדר ולא נהנה מתענוגות החיים שלנו שאוכל הוא חלק בלתי נפרד מזה.

אבל כאשר מדברים על אוכל צריך להבין שהאוכל מורכב ממשהו, האוכל מוכן ממשהו שגורם לו להיות כל כך טעים כמובן אלה רכיבים ומרכיבים שונים אבל בסך הכל מתרכז לדבר שנקרא מתכונים שבעצם נותן את ההוראות לטבח איך לבשל ואיך לתת לנו את המאכל הטעים ביותר שאפשר לתת וזאת בעזרת מתכונים מסודרים ואיכותיים שיעשו לנו טוב וטעים כאחד.

כולם יכולים להגיד בפרהסיה שהסוד הגדול ביותר של האוכל מתחיל איפשהו בעט , אותו העט שגורם לשב לכתוב ולכתוב הרבה ולייצא סוג של דף עם מידע על המאכלים שהוא מבשל, אותו דף שבסופו של דבר הופך למתכון, ואז מאותו מתכון הוא מצטרף אל ספר שלם של  מתכונים מעולים שהשף כתב.

מתכונים כאלו הם החלקים המרכזיים ביותר בכל תהליך בישול, אפילו בבית ובכל מסעדה גדולה ובכל תעשיית מזון גדולה, כמו שאין מצב שתמצאו מסעדה גדולה או כל מסעדה שלא עובדת בצמוד למתכונים ולא יודעת בדיוק מה היא אמורה להוציא ואיך לקרוא מתכונים , אך שיש לזה חשיבות גדולה, היינו הך בתעשייה של המזון שמייצרת חטיפים ועוגות, עוגיות, מאכלים, אריזות מוכנות, פיצות וכל הבא ליד, הכל עובד דרך מתכונים והכל עובר דרך מתכונים.

אולי בסופו של דבר העובדים אומרים שהם זוכרים בעל פה את כל התהליך, אך בסופו יום הם יוכלו להיזכר בהרבה טעויות אם הם לא יעבדו לפי מתכונים מסודרים ולפי שיטת עבודה מסודרת בנוגע לאוכל, כי כך זה בעולם המסעדנות, תעשיית המזון ואפילו בבית שאתם רוצים להכין ארוחות שלמות ומפוארות, וזאת כדאי שהאורחים יטעמו ויאכלו את האוכל הטוב ביותר.

הוסף תגובה