מתכונים ירוקים

אם אתם מתכננים ארוחה מפנקת לבן או בת הזוג, משפחה או חבריםומתחשק לכם להכין אוכל שישאיר את האורחים שבעים עם תחושה טובה ובריאה –
מצורפים כאן שלושה מתכונים מפנקים לארוחת ערב בריאה וטעימה שתשאיר את האורחים שלכם עם טעם של עוד..

ויניגרט ירוק לסלט 

מנות: 1/4 4  כוסות

מצרכים:
1 כוס פטרוזיליה טריה  (250 מ"ל) עלים 
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת חמוצה קלה
1/2 כוס (125 מ"ל) מיונז קל
1 בצל ירוק קצוץ
2 כפות (25 מ"ל) חומץ
1 כף (15 מ"ל) טרגון מיובש
1/4 כפית (מ"ל 1) מלח
1/4 כפית (מ"ל 1) פלפל

הכנה:
במעבד מזון, טוחנים יחד פטרוזיליה, שמנת חמוצה, מיונז קל, בצל, חומץ, טרגון יבש, מלח ופלפל. 

ניתן להכין מראש ולשמור עד שבוע במקרר.

מתאים לכל סוגי הסלטים – ירקות טריים, חסות ועלים.

שעועית ירוקה עם שקדים

מנות: 6

 

מצרכים:
2/3 כוס (150 מ"ל) שקדים פרוסים, שבורים גס
2 כפות (25 מ"ל) חמאה
1/4 כפית (מ"ל 1) מלח
1 ק"ג (454 גר ') שעועית ירוקה, נקיה מגבעולים לא רצויים

הכנה:
קולים במחבת על אש בינונית את השקדים,רק עד להזהבה, כ-4 דקות. סוגרים את האש ומניחים בצד.

מוסיפים 3/4 כוס (175 מ"ל) מים, חמאה ומלח למחבת מביא לרתיחה. מוסיפים את השעועית; מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד לקבלת צבע ירוק בהיר, בערך 3 דקות.

לפתוח את המכסה, ולערבב את השעועית לעתים קרובות, עד שהיא רכה ולא נשארים נוזלים , בערך 8 דקות. להוסיף את השקדים.

מומלץ להגיש חם

מטבל ארטישוק וזיתים ירוקים

מרכיבים ים תיכוניים פשוטים  שיוצרים מטבל עשיר וקרמי ללא מוצרי חלב.

מנות: 2 כוסות

מצרכים:
2 פחיות לבבות ארטישוק (כל אחת 398 מ"ל) , מסוננות ושטופות
1/3 כוס (75 מ"ל) זיתים ירוקים מגולענים
1/3 כוס (75 מ"ל) שמן זית כתית מעולה
2 כפות (25 מ"ל) פטרוזיליה קצוצה
1 כף (15 מ"ל) מיץ לימון
1 שן שום, טחון
1/4 כפית (מ"ל 1) פלפל
1 קורט פתיתי פלפל צ'ילי יבש (לא חובה)

הכנה:
במעבד מזון, טוחנים ביחד ארטישוק, זיתים, שמן, פטרוזיליה (לשמור קצת לקישוט) , מיץ הלימון, שום, פלפל ופתיתי פלפל צ'ילי (אם אוהבים ). 
מגרדים לתוך קערת הגשה, מכסים ושומרים במקרר במשך שעה אחת. (אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים.)

מפזרים את הפטרוזיליה שנותרה.

מגיש עם קרקרים או ירקות על שיפוד במבוק.

לקבלת שירות מלא עבור ארוחה רומנטית בבית היכנסו לקישור כאן.

הוסף תגובה