קבבוני בקר עם צנוברים בנוסח בולגרי

בשר לטחינה צריך להיות טרי ביותר ומומלץ לטחון אותו כמה שעות לפני הצליה. 
במתכון זה יש פירוט לסוג הבשר לטחינה אך אם יש לכם קצב טוב בסביבה , ניתן להשתמש בתערובת הבשר הטחון שהוא מציע.

תערובת הבשר הטובה ביותר למתכון זה עשויה מטחינה של נתחים טריים של צוואר בקר (המכונה מספר 10) בשילוב עם צלעות בקר (מספר 2).

חומרים לכ – 20 קבבונים:

700 גרם נתח צוואר בקר טרי
300 גרם נתח צלעות בקר טרי
4 כפות פירורי לחם שהושרו ב6-7 כפות מים
3 ביצים
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית כמון 
רבע כוס מים
2 בצלים קצוצים דק מאוד
שליש צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
60 גרם צנוברים קלויים 

 

אופן ההכנה:

טוחנים את הבשר ומוסיפים את התבלינים היבשים, פירורי הלחם והביצים.
תוך כדי לישת הבשר מוסיפים את המים בהדרגה.
משאירים למנוחה למספר שעות, עדיף מנוחה של לילה במקרר.

מוציאים את תערובת הבשר ומוסיפים  את הבצל הקצוץ, צנוברים ופטרוזיליה.
לשים את התערובת ויוצרים כדורים לקציצות.

צולים על הגריל או במחבת קרמית למשך 4- 3 דקות מכל צד .

הקבבונים נשמרים במקרר למשך כשלושה ימים. 
ניתן להקפיא את הקבבונים לאחר הצליה – להפשיר ולחמם בתנור או במיקרו בעת הצורך.

מומלץ להגיש את הקבבונים בליווי:

  • סלסת עגבניות 
    שעשויה מעגבניה מגורדת, מעט שום כתוש, מלח, פלפל שחור ושמן זית.
  • טחינה ביתית 
    עשויה מכוס טחינה גולמית, כוס מים, מיץ מלימון אחד, חצי כפית מלח, חצי כפית שום כתוש.
    לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. 
  • פירה קטיפתי  1  קילו תפוח אדמה מבושל במים כשעה 200 גרם חמאה – חתוכה לקוביות  1 כוס חלב – חם  מלח ופלפל לבן אופן ההכנה: מבשלים את תפוחי האדמה עד להתרככותם. מסננים. מרסקים בממחה. מוסיפים תערובת חמה של חלב חמאה, מלח ופלפל. מערבבים במטרפה / כף עץ.

המתכון נכתב באדיבות עדי מילר – המספקת שירותי  שף המבשל בבית לאירועים קטנים וגדולים.

הוסף תגובה