עוגת שוקולד מעולה – ללא אפיה

עוגת שוקולד מצויינת, שלא דורשת אפייה.
מרקם העוגה דומה לעוגת מוס.
ההכנה מאוד פשוטה והמצרכים הדרושים לעוגה בד"כ נמצאים בבית – כך שניתן להכין את העוגה ללא הכנות וקניות מיוחדות.

מצרכים:

      250 גרם עוגיות ביסקוויט – פתי בר (שבורות לחתיכות קטנות)

     1 ליטר חלב

     7 כפות קמח גדושות

      5 כפות קקאו

      3/4 כוס סוכר (ניתן להשתמש בסוכר רגיל או בסוכר חום)

      חצי כוס שברי אגוזים (אופציה, עדיף אגוזי מלך)

      50 גרם חמאה

      שקית סוכר וניל (אופציה)

אופן הכנה:

לערבב בתוך סיר: קמח, סוכר, קקאו וחלב.

לבשל על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לרתיחה.

להוסיף חמאה וסוכר וניל; לערבב.

להוסיף לסיר את העוגיות והאגוזים; לערבב.

להעביר לתבנית ולקרר. ניתן לפזר פירורי עוגיות או אגוזים מעל.

(הערה: חשוב לשים מספיק קמח אחרת מרקם העוגה יצא נוזלי במקצת, אך עדיין טעים)

אין צורך לדאוג אם מייד בסיום הבישול של הקרם, המרקם של העוגה הוא נוזלי. לאחר שמקררים את העוגה מספר שעות במקרר היא נהיית סמיכה יותר.

הצעות לגיוון:

– ניתן להשתמש בעוגיות פתי בר בטעם שוקו.

– ניתן לוותר על אבקת הקקאו במתכון על מנת לקבל עוגת וניל.

– ניתן להכין עוגה כשרה לפסח: לצורך כך משתמשים בקמח מצות במקום קמח רגיל ומפוררים מספר מצות במקום עוגיות הפתי בר (או משתמשים בעוגיות כשרות לפסח).

– אם רוצים שהעוגה תהיה פרווה ניתן להשתמש בחלב סויה במקום בחלב הרגיל, ולא להוסיף חמאה.

הכנה מהנה ובתאבון!

www.PicShake.co.il 

הוסף תגובה