תפוחי אדמה אפויים

דמיינו לכם ערב קריר ונעים. אתם נמצאים ביער מקסים ויושבים ליד מדורה לוהטת.

מהמדורה אתם מוציאים תפוח אדמה חם. הריח שלו הוא משכר, והטעם פשוט נהדר.

באותו רגע נראה שאין דבר יותר טעים מזה.

נשמע נחמד נכון?

הבעיה היא שלא כל יום יוצא לנו לבקר ביער, להדליק מדורה, ולהתענג על הטעם של תפוח האדמה שבזה הרגע יצא ממנה…

לשמחתינו אפשר להכין תפוח אדמה אפוי גם תוך התנור הביתי.

כמובן שזה לא בדיוק אותו הדבר, אבל הריח והטעם שלו מזכירים לנו מאוד את הריח והטעם של תפוח האדמה שבזה הרגע יצא מהמדורה.

– על מנת להכין תפוח אדמה אפוי בתנור הביתי ניקח תפוחי אדמה בגודל בינוני.

– נשטוף היטב כל אחד ואחד.

– נניח את תפוחי האדמה, עם הקליפה, על תבנית אפייה (תפוח אדמה שטוף, שהקליפה שלו יפה, ניתן יהיה לאכול עם הקליפה, כשיהיה מוכן).

– את תבנית האפייה ניתן לצפות בנייר כסף – כך לא נצטרך לשטוף אותה בסיום האפייה.

– נחמם תנור אפייה ל-200 מעלות.

– נכניס את התבנית עם תפוחי האדמה לתנור למשך כשעה.

במשך האפייה מתחיל להתפשט ריח נעים ומשכר בבית (אם נפעיל קצת את הדמיון, הריח יעזור לנו לדמיין תמונה של יער ומדורה), ובסיום ניתן להתענג על תפוח אדמה אפוי וחם.

להגשה ניתן לחצות כל תפוח אדמה לשניים ולשים מעט חמאה על כל אחד מהחצאים.

כמובן שתפוח אדמה אפוי מצויין בתור תוספת משביעה לכל מנה בשרית או צמחונית.

הכנה מהנה ובתאבון!

www.PicShake.co.il

הוסף תגובה