צריבה בעיניים

צריבה בעיניים

צריבה ואי נוחות בעיניים

מצבים של צריבה בעיניים הן לא נעימות ויוצרות אי נוחות בראייה כמו גם העיניים דומעות כל הזמן וייתכן שאף ישנה דלקת בעין. זה עלול לגרום לנפיחות ניכרת בעיניים ואז ליצור כאב עז, לכן חשוב להגיע לרופא וקודם  לטפל בזה בעזרת קומפרסים חמים עם משחה המכילה סטרואידים. אם זה לא עובר אולי מדובר במצב כרוני יותר, גם זו בעיה נפוצה מאוד ויכולה לגרום אף היא לעיניים צורבות ולתחושה של אי־נוחות מטרידה. הטיפול במקרים אלו כולל ניקוי מקומי קבוע של העפעפיים, מתן תחליפי דמעות וכן טיפול במשחות אנטיביוטיות.

צריבה בעיניים למנוע מצבים של דלקות 

חשוב לאתר במהירות את הגורם לצריבה ולהרגיע אותה, כי אם זה לא חולף בטיפול רגיל אולי מדובר בדלקת זיהומית עם אודם, גרד, הפרשות או תחושת נפיחות. צריבה בעיניים שהיא דלקת עיניים זיהומית היא מידבקת ואסור להגיע למקום עבודה לשלוח ילד שסובל מדלקת כזאת לגן או לבית הספר אלא רק באישור רופא העיניים. במקרים אלו של דלקת מדבקת יש לשטוף את הידיים במים ובסבון לאחר כל מגע עם הפרשות מהעיניים כדי למנוע את הדבקת הסביבה. אם מדובר בתופעה של צריבה כרונית בשתי העיניים  זה עלול להתפתח למצב של גרד ונפיחות סביב העיניים. בנוסף אם זו דלקת עיניים אלרגית, היא יכולה להיגרם מרגישות לתרופות, למזון מסוים, לתכשירים קוסמטיים, לחומרי איפור או לכל מיני חלקיקים שמצויים באוויר למשל אבקני צמחים או אבק.גם שימוש ממושך בעדשות מגע עלול לגרום לרגישות־יתר לעין ועקב כך לאודם ולתחושת אי־נוחות חוזרת. הטיפול בדלקת יהיה בהפסקת המגע עם הגורם המגרה, ובהזלפת טיפות אנטי־אלרגיות ואנטי־דלקתיות. אם זו דלקת קרנית זיהומית וזהו מצב חירום עם כאב רב, ירידה בראייה, עיניים אדומות או הפרשות מהעיניים, ולכן היא מסכנת את הראייה ומופיעה בדרך כלל אצל מרכיבי עדשות מגע ויש לגשת לרופא עיניים לבדיקה.

צריבת עיניים אלרגיות או זיהום

צריבות בעיניים יכולות גם להתפתח כתוצאה מרקע של אלרגיה או זיהום, הן יכולות גם לגרום לעיניים אדומות ולנפיחות, מקרה נפוץ למשל של שעורה גורמת לאודם ולכאב מקומי בעין, וזוהי דלקת שנגרמת כתוצאה מחסימה בבלוטות חלב שעל העפעף ויכולה לצרוב.

הוסף תגובה