קפה -טיפים להקצפת חלב

איך מקציפים חלב לקפה לאטה ולקפוצ'נו שלנו כמו בבית קפה ? 

הקצפה נכונה של חלב היא מיומנות שמשתפרת עם הזמן וחיונית להצלחת הכנת כל סוגי משקאות קפה וחלב. 
טעות נפוצה היא הנטייה להרתיח את החלב במהלך ההקצפה פעולה אשר פוגמת בטעמו של החלב ומונעת מאיתנו מלשתות קפה הפוך או קפוצ'ינו איכותיים וקטפתיים. טמפרטורת החלב המתאימה היא בין 60 ל- 70 מעלות בלבד.

ממלאים כד נירוסטה בחלב קר לפי הצורך (רצוי 3% שומן), פותחים את הקיטור לפני הכנסתו לכד למספר שניות, מכניסים את צינורית ההקצפה כ-5 מ"מ לתוך החלב כאשר כד החלב מוחזק באלכסון והצינורית צמודה לדופן הכד. 
כאשר החלב מכפיל את נפחו יש להכניס את הצינורית לעומק הכד עד אשר יושלש נפחו של החלב. 
מפסיקים להקציף, טופחים קלות את תחתית הכד במשטח יציב וממתינים מס' שניות לפני מזיגת החלב לאספרסו.

הוסף תגובה