רביולי ריקוטה, צנוברים קלויים, תאנים, פרמזן ועשבי תיבול

4-6 מנות: 

400 גרם גבינת ריקוטה.

1 חלמון.

2 חופנים נדיבים של גבינת פרמזן מגורדת.

2 חופנים של  צנוברים קלויים ומרוסקים.

3 חופנים של עשבי תיבול מעורבים(בזיליקום, פטרוזיליה) קצוצים גס.

חופן תאנים מיובשות חתוכות לקוביות קטנות.

מלח ופלפל שחור טרי.

כמות אחת של מתכון לפסטה מהירה:

250 גרם קמח דורום

250 גרם קמח "שטיבל"

3 ביצים

8 חלמונים

מניחים את הקמח על משטח עבודה נקי, עושים גומה גדולה בקמח ומכניסים לתוכה את הביצים והחלמונים.

מערבבים בעזרת מזלג את הביצים ובו זמנית מערבבים את הקמח לתוך הביצה. לשים היטב עד קבלת בצק חלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה לזמן מה.

המשך המתכון:

קורט אזוג מוסקט.

שמן זית כתית מעולה.

בעזרת מזלג מערבבים את הריקוטה, חלמון הביצה ואת רוב גבינת הפרמזן עד שמתקבלת תערובת קלילה וקרמית

מערבבים לתוך זה את הצנוברים, התאנים ועשבי התיבול ומתבלים במלח , פלפל ואגוז מוסקט. ממלאים את הרביולי בכפית נדיבה של מיליו, ומבשלים במים רותחים מומלחים  כ 3-4 דקות

מפזרים מעל שמן זית כתיתי מעולה ואת שארית הפרמזן

עם מתכון זה ניתן לשנות את המילויים להוסיף ולהוריד דברים, כמו שאומרים לנסות לשחק עם האוכל

לפי דעתי זהו מתכון נפלא נכון דורש קצת זמן והשקעה אך את החגיגה של הטעמים שמתקבלת בסוף אי אפשר לשכוח..

בתאבון, שף שחר דבח

כל הפרטים השאלות הבקשות ניתן למצוא באתר שלי אתר שף עד הבית  אז מי שלא מכיר אותי עדין שמי שחר דבח אני בן 24 שף פרטיף מרצה לבישול מולקולרי במכללות ובתי ספר, שותף לשעבר במסעדת רשלה בירושלים, בנוסף תלמידו של השף אביב משה (עובד במסעדת מסה כשנה) עוד מעט טס לקופנהגן לסטאז של חודש במסעדת נומה 3 כוכבי מישלן.

הוסף תגובה