תהליך יצור יין ביתי

הבציר 
הבציר מתבצע בחודשים אוגוסט ספטמבר תלוי באזור הגידול וזן הענבים 
מועד הבציר מתואם עם היקב לפי רמת ההבשלה והסוכר. 
הבציר מתבצע בשעות הבוקר המוקדמות מגיע ליקב ונשפך למיכלים גדולים 
ומועבר לכרשר מפריד מועך שמפריד את הגבעולים מהענבים. 
הענבים המעוכים נשפכים למיכלי פלסטיק או נירוסטה נקיים 
וממלאים את 3/4 מכמות המיכל. 

דימיז'אנים 
שוטפים היטב במים חמים ובאלכוהול 70% למאכל כדי לחטא 
היטב ממיקרובים שעלולים לפגוע בטיב היין. 

סחיטה 
מעבירים את התירוש עם הענבים לתוך המסחטה (פרס) 
הנוזל יוצא מחריצי המסחטה והענבים נלכדים בגליל המסחטה. 
כשהמסחטה מלאה בענבים מתחילים לסחוט את כל הנוזל שבענב ע"י הפעלת לחץ. 
את הצבע והטעם מקבל היין מהקליפה של הענב (זג) 
את הנוזל מעבירים לתוך דימיז'אן. 

תסיסה מאלולקטית 
ממלאים את הדימיז'אן סוגרים ע"י שסתום ומתאם גומי 
למניעת כניסתו של אוויר ליין. 
לאחר כחודש וחצי עד חודשיים בסוף התסיסה יש לבצע שפיה ראשונה. 

שפיה 
את השפיה מבצעים ע"י משאבה או ע"י צינור שפיה (גרוויטציה). 
יש להכין את הכלי השפיה והדימיז'אנים שטופים ונקיים 
מעבירים את הנוזל מדימיז'אן לדימיז'אן חשוב לדאוג 
שהדימיז'אנים יהיו נקיים. 
יש להוסיף נסורת אלון קלויה וביסולפיט לפי מידה. 

שפיה שנייה 
יש לבצע שפיה שנייה לאחר כ 60 יום 
להוסיף ביסולפית לפי מידה לסגור עם מתאם גומי ונשם. 
כמות המשקעים תהיה קטנה מהשפיה הקודמת. 

שפיה שלישית 
אם היין לא נקי ממשקעים יש לבצע שוב שפיה שנייה. 
אם לא עוזר יש להשתמש בבנטונייט כחומר מייצב ומזקק. 

ייצוב היין והביקבוק 
יש למלא את הבקבוקים עד אמצע צוואר לפיקוק עם פקק שעם וקפסולה 
להעמיד את הבקבוקים המלאים במשך שבועיים ואז להשכיב להמשך יישון 

בהצלחה.

הוסף תגובה