7 טיפים לבחירת חומוסיה

1. התגלחו על זקנם של אחרים. אל תרוצו לחומוסייה חדשה שזה עתה פתחה את שעריה. תנו לאחרים להקריב את גופם בניסוי וטעייה. איספו עדויות וקבלו התרשמויות, ורק אז תחליטו אם שווה ללכת. 

2. נסו לבוא בשעות של התור. שעת היום בה מתגודד תור ארוך של אנשים ליד החומוסיה היא בדרך-כלל זו שבה החומוס יהיה הכי חם, טרי וטעים. מצד שני, אתם עלולים לקבל שירות פחות טוב.
3. התחילו תמיד בחומוס. אם החומוס לא טעים, קשה להניח ששאר המנות המבוססות עליו יהיו מוצלחות. לכן טעמו קודם את החומוס בלי כלום – אפילו בלי פיתה. רק אחר-כך נסו את הפול, המסבחה, המשאוושה, המשולשת, החומוס עם הבשר, השקשוקה, החצילים והצנוברים. יש?

4. מה עושה חומוס טוב. על שלושה דברים עומד החומוס: על הפיתה, הטחינה ושמן הזית. אם הטחינה לא טעימה אז איך יהיה החומוס טעים? ואם הפיתה מבעסת איך לא תתבעסו? ואם שמן הזית מהול, איך לא תקבלו בחילה?
5. חומוס אוכלים בחומוסיה. לעיתים נדירות אפשר לאכול חומוס טוב במקום שאיננו חומוסיה או אחרי שעת הצהריים. המומחים לחומוס הם אלה שעושים רק חומוס, ובדרך-כלל אלה שגם סוגרים בצהריים. 

6. חומוס זה קודם כל אווירה. כשאתם מחפשים את החומוסיה שלכם, חפשו מקום שנעים לכם לשבת בו. כל אחד ומה שהוא אוהב – שירות מהיר של סרט נע או הכנסת אורחים ובקלאווה. 
7. תשמרו על ראש פתוח. יש הרבה הפתעות – יהודים שמכינים חומוס מעולה, חומוסייה מנצחת במודיעין, חומוסיות קטנות ועלובות שמגישות מעדנים. תשמרו על ראש פתוח.

הוסף תגובה