מזנון מרחף

מזנון מרחף

תוספת מזנון צף הוא שדרוג מבלי להכביד

בכל חלל בבית או במשרד ניתן להוסיף שטח אחסון ותצוגה בעזרת מזנון מרחף

מזנון מרחף הוא אחד הפתרונות האהובים ביותר על מעצבי פנים וארכיטקטים כבר שנים רבות. הסיבה החשובה ביותר היא היכולת ליהנות משטח אחסון ו/או תצוגה זמינים.

שטחי תצוגה ואחסון שאינם שוברים את קווי המתאר של החלק העליון של החלל ואינם שוברים את קווי המתאר של שטח הרצפה.

מזנון מרחף כשמו כן הוא. ללא קשר למטרה שלשמה הוא מיועד המייחד אותו הוא חיבור נסתר לקיר החלל. ללא תמיכה נראית לעין.

אמנם יש מזנון צף ו/או מדפים ומיני שולחנות אשר מחוברים לקירות באמצעות מערכות תלייה כגון זוויות למדף או תומכי מדף אחרים.

כן ניתן להצמיד, לקבע לקיר, מזנון מרחף, מדפים, יחידות אחסון ואפילו שולחן כתיבה או שולחן אוכל בעזרת זוויות בגדלים שונים והתקנים ייעודיים (חלקם אפילו מתקפלים)

השינוי המשמעותי ואהוד על מעצבי פנים עכשוויים הוא האפשרות להטמעת יחידת ריהוט משמעותית כמו מזנון מרחף ללא כל חיבור נראה לעין.

כמובן כי טכנולוגיות הבנייה של פריט ריהוט זה (מזנון צף). גם איכות החומרים וגם החיבורים, והיכולת לבנות את המזנון בצורה שתהייה מספיק חזקה לתלייה.

בעלת כושר ויציבות ארוכת שנים הן לנשיאת המשקל העצמי והן לתוספת המשקל של מה שהוא מיועד לשאת. (כלי אוכל, מערכות שמע, קלסרים TV וכו').

מזנון מרחף – פתרון עיצובי בעיקר לחללים מצומצמים בשטחם.

אנו מכירים מתוך סרטים המתארים את סגנון חייהם של בעלי אמצעים בתקופות הטרום מודרניות את מרחבי המחייה עמוסים בפריטי ריהוט כבדים למראה (כנראה גם למשקל.

תמונות אלה עולות בכל הסרטים ותיאורים הספרותיים של חללי המחייה השונים. בין אם מדובר בחדרי שינה, חדרי אירוח (סלון), חדרי עבודה וכו'. תמיד ריהוט כבד (במקרים רבים גם כהה) שממלא את החלל.

כן, במקרים רבים החלל היה גדול מאוד. לכן פריטי הריהוט השתלבו בעיצוב הכללי ולעיתים על אף גודלם המרחב עדיין היה נראה סביר מבחינת העומס.

כיום עדיין ניתן למצוא חללים עמוסים בריהוט כבד לרוב, בעיקר בארמונות המשמשים עד היום את שושלות המלוכה השונות. ניתן למצוא אווירה דומה לזאת גם במבני ציבור או בניינים פרטיים ששומרים על צביונם מזה שנים.

השימוש במזנון מרחף ופריטי ריהוט נוספים שמוצמדים לקיר ללא מערכת תומכת. התפתח גם כמענה לצמצום מרחבי המחייה וצורך לייעול השימוש בהם.

לצד זאת השימוש במזנון צף הוא גם חלק ממגמה כללית בעיצוב הפנים המודרני שמנסה להימנע ככל האפשר מאלמנטים ופריטי ריהוט "כבדים" או כאלה שיוצרים "תחושת כבדות".

שימושים אופייניים במזנון מרחף

אנו נציין רק מספר דוגמאות לשימוש במזנון מרחף. יש לזכור כי כיום טכנולוגיית בניית ריהוט ומידוף וטכנולוגיות התלייה מאפשרות בתכנון וייצור נכון לתלות כמעט כל פריט ריהוט.

שימוש בבית במזנון מרחף

בסלון – מזנון צף יכול לשמש לאחסון מערכות אודיו ו/או להצבת טלוויזיה. על אף שכיום בשל מבנה הטלוויזיה נהוג לתלות אותה על הקיר. אולם מזנון צף שנמצא מתחת למיקום, שלה מאפשר הטמעה ואחסון של כל האביזרים הנלווים וגם מערכת אודיו כאשר זאת קיימת.

פעמים רבות בסלון בעיקר כאשר הוא מחובר לפינת האוכל, מצוי מזנון מרחף לאחסון כלי אוכל חגיגיים. כמו גם תצוגה של פריטי נוי, תמונות משפחתיות וכו'.

מזנון צף לחדר שינה/חדר משרדי

בחדר שינה יכול לשמש מזנון צף גם כחלק ממערכת אחסון משולבת עם שולחן איפור או שולחן כתיבה. חדרי שינה כיום בעיקר בבתים רגילים אינם גדולים במיוחד. מזנון מרחף יכול להיות פתרון מעולה מבלי להוסיף עומס עיצובי.
גם במשרדים קטנים תוספת של יחידת אחסון תלויה יכול להיות הפתרון.

מזנון צף לחדרי המתנה וחדרי ישיבות

חדרי ישיבות ואף חדרי המתנה, דומים לסלון, פינת אוכל, או חדר עבודה בבית, לצורך העניין. כאשר יש צורך בתוספת שטח אחסון או תצוגה.

הפתרון היעיל ביותר כיום הוא תוספת של מזנון מרחף אשר יותאם במידותיו וסגנונו לעיצוב הפנים הקיים.

נסכם ונדגיש כי נגר מיומן, מקצועי, ובעל ניסיון. יוכל לתכנן וליצור ולהתקין, לחבר לקיר ולתלות אין סוף דוגמאות, גדלים ועיצובים של מזנון צף.

ניתן למצוא נגרים שמיומנים גם בתכנון פריטי ריהוט ותוספות למערכות ריהוט ועיצוב קיימים. נגרים אלה הם הפתרון המועדף גם על מעצבי הפנים והארכיטקטים.

הוסף תגובה