סלט אבוקדו באגוזים

החומרים: 
1 אבוקדו מוכן לאכילה.
2 כפיות מיץ לימון.
2 מלפפונים ירוקים קטנים או אחד גדול שהושרו במעט חומר לאחר שקולפו
1 כף אגוזים קצוצים.
2 כפיות שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
1 שן שום.
3 עלי נענע .
1 כף מיונית.

אופן ההכנה: 
חוצים את האבוקדו לאורכו, מוציאים את הגלעין, מקלפים וחותכים את האבוקדו לריבועים, שמים בקערה ,בוזקים את מיץ הלימון ומערבבים קלות, חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות ומוסיפים לאבוקדו יחד עם האגוזים. 
מוסיפים שמן זית ומתבלים, מועכים את שן השום ומערבבים עם המיונית ועלי המנתה הכתושים. שופכים מעל לאבוקדו ומערבבים קלות כך שהאבוקדו יכוסה ברוטב. מקררים מעט.

למתכונים נוספים בקרו ב  www.laisrael.net

קצת פרטים חשובים על האבוקדו:

 

אבוקדו עשיר בשומן אבל השומן שלו הוא חד-בלתי רווי (כמו שמן זית) , בריא מאוד ובעצם  מוריד את כולסטרול ה LDL – ומעלה את כולסטרול הHDL . במחקר אחד, הוספה של אבוקדו לתפריט (ללא שום שינוי נוסף) גרם לירידה בכולסטרול ה- LDL ובכולסטרול הכללי וגרם לעליה בכולסטרול ה HDL ב11% בתוך שבוע אחד.

 

איך זה יכול להיות ?
האבוקדו עשיר במיוחד בפיטו-סטרולים, שזה הכולסטרול של הצמחים.  הפיטו-סטרולים חוסמים ספיגה של כולסטרול מין החי.  יש באבוקדו הריכוז הגבוה יותר מכל הפירות בסיבים המסיסים במים, ותפקיד הסיבים הסוג זה היא להוציא כולסטרול מהגוף. אבוקדו משפר את יכולת מערכת העיכול לספוג נוטריאנטים מהאוכל.
  במחקר אחדה הוכח שהוספה של 1/2 אבוקדו לסלט העלה את ספיגת הנוטריאנטים
הבאים:
 עליה בספיגת אלפא-קרוטין פי-8.3.
 -עליה בספיגת בטא-קרוטין פי-13.6
 -עלייה בספיגת לוטאין.

הוסף תגובה