עוגות מתכונים

הכותבת איריס מזרחי, מבית מאפה דונדודש אופה אמנותית מקצועית ובעלת וותק רב בעוגות מאפה

במתכוני העוגות של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם עוגה ייחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה 

 

 

עוגת גבינה

הוראות הכנה:

לערבב ביד בעדינות:

6 חלמונים

6 כפות קונפלור

1 חבילה אינסטנד פודינג ווניל

750 גרם גבינה 9% או 5%

1 שמנת חמוצה מפוסטרת

1 כוס סוכר

להקציף ולהוסיף לתערובת הגבינה לערבב בעדינות ביד בתנועות קיפול :

6 חלבונים

חצי כוס סוכר

לשפוך לתבנית קפיצית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני כשעה עד שעה וחצי

העוגה מוכנה כשהמעטה העליון שלה מעט זהוב.

לערבב הכל במיקסר ולאחר שהעוגה היתקררה לצפות בציפוי זה:

1 שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 אינסטינד פודינג ווניל

ניתן גם לפזר למעלה לפי הטעם ממרח אוכמניות או תותי בר או כל ממרח אחר שבא לכל וטעים לכם

טיפ לאפיית עוגת גבינה: התנור חייב להיות חם מראש ולשים בתנור כלי עם מים  זה יכל להיות סיר קטן עם ידיות ברזל כמובן או על מגש המטרה היא שהמים ייצרו אדים שמשפרות את אפיית עוגת הגבינה.

קרואסוןם:

1 ק"ג קמח, 6 כפות סוכר, 6 כפות שמן, 50 ג"ר שמרים של שימרית

1 כוס מים חמים,4 בצים, 2 סוכר ווניל.

2 חבילות מרגרינה {לא לשים בבצק לחלק ל 8 חלקים}

ההכנה:

ללוש מכל החומרים בצק אחיד וחלק לחלק ל 8 חלקים כמו כן לחלק את המרגרינה ל 8 חלקים לרדד כל חתיכת בצק ולמרוח עליה את המרגרינה לקפל ל 2 כמו בורקס לשים לילה במקרר ולמחרת לפתוח בעזרת מערוך כל חתיכה לרדד לעיגול ושוב לחלק אותה ל 8 חלקים {כמו פיצה} וכל חתיכה לגלגל מהחלק הרחב לחלק הצר ולאפות בחום בינוני.

ניתן לטבול בדבש

הכנה הדבש:

לבשל 1 וחצי כוס סוכר ו 1 וחצי כוס מים + 2 סוכר ווניל וכאשר העוגות יוצאות מהתנור בעודם חמים לטבול אותם בנוזל החם.

ניתן גם למרוח שוקלד דבש או ממרח תמרים לפני שמגלגלים את הבצק

בתאבון

איריס מקונדטורית דונדוש

הוסף תגובה