אוזני המן

להלן מתכון מיוחד של אוזני המן איכותיות המכילות חמאה על פי מתכון של השף אבי שליסל ו"השף הלבן". 

לפני תחילת ההכנה יש לזכור: מומלץ להקפיד על כל שלב, בנוסף אין לעקוב אחר זמן האפיה / טמפרטורה באופן עיוור – הדבר תלוי בסוג התנור ובמצב התנור. לכן תוך כדי הכנה כדאי להקפיד בתבונה על הרכיבים ואופן ההכנה. לאחר ההכנה יש להציץ ולבדוק טוב את מהלך האפיה אחרת אתם עלולים לקבל אוזני המן לא "קריספיות" ובעלי בצק של "עוגיות חמאה של ילדים" ולא של אוזני המן איכותיות. 

רכיבים: 

2 כוסות "קמח תופח מאליו" 
ביצה 
1 חלמון 
שלושת-רבעי כוס סוכר 
100 גרם חמאה (מומלץ רכה)
גרידת לימון מ 1 לימון 
סוכר טחון / אבקת סוכר 

פירוט: 

לבחוש חמאה עם חלמון בודד וביצה אחת, להוסיף לתערובת את שלושת רבעי כוס הסוכר – לגרד לימון ולהוסיף קמח – ליצור תערובת אחידה ויפה של בצק. 

לקרר את תערובת הבצק במקרר כעשרים דקות.

לרדד את התערובת וליצור בצק דק יחסית : כחצי סנטימטר. להטביע טבעות לפי רצונכם.

להטביע כמו נדיבה של בלילת פרג (ניתן לטגן פרג, סירופ תמרים, סוכר, חלב, לימון וקליפה של לימון), או שוקולד (או כל מילוי אחר כגון ריבה או חלבה).

ליצור את הצורה הידועה ע"י קיפול באופן שיהיו אוזני המן. 

לאפות בטמפרטורה רגילה של 180 מעלות לערך עד שיתקבלו אוזני המן בעלי גוון זהבי – יש להיזהר לא לשרוף ולאבד את ה"קריספיות".

ניתן להוסיף אבקת סוכר.

הוסף תגובה